Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Krajši dnevi, dolge noči, hladnejše vreme, pogoste padavine - ne zvenijo kot idealni pogoji za kolesarjenje. Kljub temu ni razloga, da bi prenehali uporabljati električno kolo samo zato, ker pogoji niso idealni. Res je, da vam ne priporočamo, da vozite e-kolo v najhujšem dežju, ker gre za dele električnih koles, ki so bolj občutljivi za dež kot navadna kolesa. V pogojih z zelo malo dežja ali hladnejšem vremenu pa bo električno kolo z ustreznim vzdrževanjem zadovoljilo vse vaše potrebe.


Vzdrževanje baterije


Ne skrbite, tudi v zimskih razmerah lahko baterija zdrži vožnjo. Nasvet za vzdrževanje baterije: Ko ste končali z vožnjo, vzemite baterijo s seboj domov ali na delo, da se ogrejte. In kaj lahko pričakujete je samo nekoliko nižja hitrost in nižje maksimalno delovanje, kar je povsem normalno za vsako baterijo, tudi za električno baterijo za kolesa.


Vzdrževanje koles


Po vožnji kolo ne spakirajte, prej ga temeljito očistite. Za dodatno zaščito priporočamo, da okvir zaščitite z voskom, da zaščitite barvo. Za odstranitev vlage iz zobnika ali cevi vilic je dovolj, da se taki predeli prekrijejo z WD 40. Pozimi je priporočljivo, da verigo očistite vsaj enkrat na teden, da odstranite prah, pesek ali kamenčke. Prav tako vam za boljše vzdrževanje svetujemo, da z vlažno krpo obrišete obroče in disk zavore, z suho krpo pa vse električne stike in baterijo.


Za konec, če vozite v dežju, se morate izogibati velikim služam. In to je to, pripravljeni ste za zimo!