Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vozite e-kolo in postanite fit

23. julij 2018 15.13.05 CEST

Prišel je tisti čas v letu, ko večina prostega časa preždimo na kolesu.


Seveda obstaja vprašanja: lahko z vožnjo e-kolesa postanemo fit?

Mnogi bi rekli, d e-kolo nima nič skupnega z rekreacijo. Tako sem mislil tudi sam, saj e-kolo v glavnem uporabljam za pot v službo z ciljem, da se kar najmanj utrudim. Pedaliranje je še vedno bistvena zadeva pri vožnji z e-kolesom razen pri tistih e-kolesih, ki imajo posebno ročko za dodajanje plina in je vožnja možna brez obračanja pedal. Slavni olimpijec Sir Chris Hoy je rekel: „ e-kolesa so odlična kombinacija naše človeške moči z malo pomoči.“ Sir Chris j ima prav, tisti trenutek ko sedete na e-kolo se spomnite, kako je to zabavno.


Sedaj bomo odgovorili na naše vprašanje, enostaven odgovor je DA, lahko postanete fit. Pravzaprav sta načina dva. Eden je, da zmanjšate pomoč na nivo, ko že dobro čutite naprezanje nog, vendar še vedno ugodno vozite kolo z enako hitrostjo. Drugi način je da e-kolo uporabljate kot običajno kolo, torej ne uporabljate e-pomoči. Ko pripeljete do vzpona, je e-pomoč vedno na voljo.

Obstaja še ena prednost, daljše razdalje. Ja z običajnim kolesom prevozim okoli 40 km, kar sčasoma preseda. Z e-kolesom in istim naporom (in malo e-pomoči) lahko prevozim takšno dvojno dolžino, kar je zelo zabavno saj lahko vsakokrat najdem novo pot. Vožnja e-kolesa na običajen način je nekoliko krajša, okoli 20 km.


Ta zadnji odstavek je namenjen tistim, ki niso ravno v formi, pa bi to želeli postati. Rešitev še nikoli ni bila enostavnejša. Začnite z močnejšo e-pomočjo in jo s časoma postopno zmanjšujte, hkrati pa podaljšujte prevoženo razdalje po obrokih po 500m. Tako boste na relativno hiter in zabaven način prišli do fit forme.