Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Z električnim kolesom v službo

28. januar 2019 09.35.04 CET

Mrzlo je. (Ne) prijetno 3 °pokaže termometer, razmišljam zjutraj preden grem v službo, kako priti v pisarno. Pred stavbo imam parkiran avto, vendar si že predstavljam milijon ljudi, ki že vozijo svoje avtomobile in stres, ki ga to prinaša. Stresi zaradi prometnih zastojev, zaradi ljudi, ki ne vedo, kako voziti, rdeče luči,… to ni zame. Javni prevoz? Boljša možnost kot avto, vendar še vedno vse v tramvajih ali avtobusih. Tako ne gre več naprej. Odločil sem se, da izberem najboljšo možnost - električno kolo.


Do pisarne imam približno 10 km, za kar je e-kolo več kot primerno. Ker gre do 25 km z enim polnjenjem, je dovolj, da grem v pisarno in se vrnem domov. Lahko ga celo uporabim za služben sestanek.


Glede na to, da imam radi kolesarjenje, se odločim kombinirati PAS in običajno pedaliranje, brez pomoči. To pomeni, da vozim del poti s PAS-om in del z običajnim vrtenjem pedal brez pomoči elektromotorja, tako tudi prihranim nekaj baterije. V primeru prazne baterije vzamem sedež z baterijo in ga napolnim na običajni vtičnici.


Pot nazaj domov poteka gladko. Izogibam se vsej tej množici ob štirih ali petih popoldan, ko se vsi vračajo domov. Ker električno kolo pospeši do 25 km / h, sem v trenutku doma. Kar pa je najboljše? Mini električno kolo tehta le 13 kg in je zložljivo, kar pomeni, da ga zložim in ga zlahka prenesem v stanovanje. Kaj še čakaš?