Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vzdrževanje

Tekalne steze

Pravilno vzdrževanje je zelo pomembno  S tem bo vaša naprava vedno v odličnem stanju. Nepravilno vzdrževanje lahko povzroči škodo ali skrajšajo življenjsko dobo vaše naprave. Pomembno: Nikoli ne uporabljajte agresivnih sredstev ali topil za čiščenje opreme. Da bi preprečili škodo na vaši napravi, jo ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi in tekočini. Pregledujte in redno privijajte vse dele naprav. Obrabljene dele takoj zamenjajte. Po vsaki uporabi obrišite konzole in druge površine naprave s čisto in mehko krpo, navlaženo z vodo. S tem odstranite sled znojenja in prahu. Tekalna steza je namazana s strani proizvajalca vendar je priporočljivo, da se tekalni trak redno preverja in po potrebi namaže ter se s tem zagotovi nemoteno delovanje.

Soba koles

Sobno kolo lahko čistite z mehko krpo in blagim detergentom. Ne uporabljajte agresivnih sredstev ali topil na plastičnih delih. Po vsaki uporabi obrišite sledi znoja. Bodite previdni, da ne zmočite zaslon računalnika, ker bi ga lahko s tem poškodovali ali povzročili nepravilno delovanje električnih komponent. 
Sobno kolo, predvsem računalnika ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi, da se prepreči škoda na zaslonu. 
Tedensko preverite vse montažne vijake in pedala ter se prepričajte, da so dovolj privita in v dobrem stanju.


Več funkcijske naprave

Napravo lahko očistite z mehko krpo in blagim detergentom. Ne uporabljajte agresivnih sredstev ali topil na plastičnih delih. Prosimo, obrišite znoj in izklopite napravo po vsaki uporabi. 
Naprave ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. 
Tedensko preverite vse montažne vijake ter se prepričajte, da so dovolj priviti in v dobrem stanju.

Veslanje

Naprava za veslanje naj bo na čistem in suhem prostoru. Če napravo dolgo ne uporabite, odstranite baterijo. Po vsaki vadbi očistite vodila sedeža z opojno krpo. Ne uporabljajte agresivnih sredstev ali topil na plastičnih delih. Vedno se prepričajte, da so vse matice in vijaki ustrezno priviti. Obrabljene ali poškodovane dele takoj zamenjajte. 

Kolesa 

razpored vzdrževanja
Ta razpored vzdrževanja je primeren pri normalni uporabi. Če kolesarite zelo pogosto tudi v dežju in snegu ali če se vozite po brezpotjih, razpored vzdrževanja ustrezno prilagodite. Morebitni pokvarjen ali izrabljen del takoj zamenjajte pred naslednjo uporabo kolesa ali se posvetujte s serviserjem oz. prodajalcem.

Pred prvo uporabo je potrebno preveriti vse zavorne kable, pletenice in ostale pomembne dele. Po dvomesečni uporabi mora pooblaščeni serviser vaše kolo temeljito pregledati oziroma vsaj enkrat letno, če ga niste veliko uporabljali.

Med vsako vožnjo
Preverite obroče 
Preverite tlak v pnevmatikah 
Preverite zavore 
Preverite ročke, krmilo in oporo krmila 
Preverite sedež in sedežno oporo

Preverite vzmetenje 
Preverite luči in odbojna stekla

Tedenski
Obrišite kolo z vlažno krpo, namažite gibljive dele

Preverite vijake prednjega vzmetenja 
Preverite zadnji blažilec

Mesečni
Preverite povezavo med krmilom in nosilcem koles 
Preverite sedež in sedežno oporo, Preverite verigo
Preverite menjalnika in iztrošenost prestavne pletenice 
Podmažite menjalnik 
Preverite sistem menjalnika 
Preverite zavorne ploščice 
Preverite zavorne vijake 
Preverite pravilno delovanje rotorja Preverite napetost verige,

preverite namestitev koles,  Preverite obroče

Vsake 3 mesece
Očistite in spolirajte kolo 
Preverite in  namažite zavorne ročice 
Vsako leto 
Namažite sedežno oporo 
namažite navoj pedal in ležaje
namažite površino nosilca ležaja
Namažite kolesni ležaj
namažite hitro zatezne ročke koles 
Namažite prednjo vilico

Rezervne dele je mogoče dobiti v trgovinah s kolesi in kolesarsko opremo ter kolesarskih servisih.