Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vprašanja in odgovori

Pogosta vprašanja in odgovori.

Kaj je Xplorer
Xplorer je blagovna znamka športnih in rekreacijskih izdelkov: koles za odrasle in otroke, fitnes opreme za dom in komercialno uporabo ter oprema za namizni tenis in športe z žogo. 

Ali se moram za nakup pri Xplorer spletni trgovini registrirati?
Ni potrebno. Nakup lahko opravite z ali brez registracije. Sicer pa je registracija Xplorer brezplačna in zelo enostavna:

S klikom na gumb "Registracija" vnesite osnovne podatke o sebi (potrebno je izpolniti vsa polja, označena z zvezdico). O registraciji boste prejeli e-pošto s potrditvijo.

Pozabil sem svoje geslo.
Če ste že registrirani na naši spletni strani in ste pozabili geslo, kliknite na "pozabljeno geslo" in vnesite svoj ​​e-poštni naslov. Na vaš e-poštni naslov vam bomo poslali možnost za spremembo gesla.

Ne morem se registrirati na spletni strani
Poskrbite, da vnesete vse potrebne podatke in kliknite na "Registriraj se zdaj". Š enkrat preverite polja označena z rdečo barvo za dokončanje registracije. Ko potrdite, boste prejeli elektronsko pošto s potrditvijo registracije. Če imate še vedno težave, nam lahko pošljete svojo telefonsko številko na [email protected] kontaktirali vas bomo in vam pomagali pri registraciji.

Plačilo

Katere vrste plačila so vam ob nakupu Xplorer izdelkov v spletni trgovini na volo? 
Xplorer vam omogoča, da kupujete izbrane izdelke, ki jih plačuje neposredno preko interneta na način:

PayPal

Plačilo po računu: 
Poštna nakaznica ali Internet bančništvo.

Ko izberete ta način plačila, boste na vaš elektronski naslov prejeli predračun z vsemi podatki, ki so potrebni za plačilo, vključno s številko računa, na katerega morate plačati vrednost naročila. Plačilo se nato lahko izvede z uporabo internetnega bančništvo ali preko banke ali pošte. 
Po prejemu plačila vam bomo poslali naročiti izdelke.

Plačilo po povzetju

Naročila

Kako naj vem, da Xplorer artikli niso na voljo v spletni trgovini?

Ob artiklih ob katerih piše, da blago ni na zalogi, niso na voljo in jih trenutno ni možno kupiti oziroma jih trenutno ne moremo dobaviti. Ažuriranje zalog se opravlja večkrat dnevno. Če ste naročili blago, ki ni na zalogi, Vas bomo o tem obvestili po e-pošti.


Kako naj vem, da je moje naročilo v Xplorer spletni trgovini sprejeto? 
Po končanem nakupu, vam v nekaj minutah pošljemo e-sporočilo s potrdilom o prejemu naročila in statusom naročila.

Kako hitro dobim naročilo? 
2-5 delovnih dneh

Koliko stane poštnina?
Dostava za nakupe nad 100€ vrednosti, je brezplačna. 
Za nakup nižji od 100€ je strošek poštnine višini 5€. 

Kaj pa, če se moje naročeno blago med prevozom poškoduje?
V primeru, da ima blago ob dostavi vidne poškodbe, ki bi nastale pri prevozu, blaga ne prevzemite.

Izbira kolesa

Kako izbrati kolo
Pri nakupu kolesa je najpomembnejši vaš namen, kakšen kolo potrebujete in velikost okvirja.

Pred nakupom si zastavite vprašanji: za kaj potrebujem kolo in kje bom kolesaril. Ko veste to, boste lahko bolje izbirali kolo, ki ga potrebujete. Ali vam je pomembna udobnost, hitrost, vzdržljivost, ali rabite kolo za ravne terene, terenske vožnje, daljša potovanja ali samo do bližnje trgovine.

Za rekreativce je najpomembnejša udobnost kolesarjenja, za dirkače pa hitrost, v obeh primerih pa je potrebno izbrati pravilno velikost kolesa.

Kako izbrati velikost okvirja?

Pri nakupu kolesa ni pomembna samo višina kolesarja ampak je pomembna tudi višina razkoraka, dolžina nog. To razmerje je pogosto nesorazmerno, zato ga moramo ugotoviti.

Za določanje optimalne velikosti kolesa, je treba najprej merjenje višine razkoraka. Dobljeno dolžino pomnožimo 0,67. Dobljeni rezultat kaže velikost okvirja, ki je primerno za cestna kolesa. Za gorska kolesa je ta dolžina 10 do 12 cm nižja. (Višina razkoraka * 0,67-10 cm). Če želite pretvoriti centimetre v palce pomnožite rezultat 2,54.

Kako izbrati kolo za ženske?
Ženski okvirji so povsem drugačne geometrije kot moški. Zato proizvajalci koles oblikujejo kolesa posebej za ženske, ki se prilagajajo ženski postavi.

Kako izbrati pravo fitnes vadbeno napravo?
Ali je to sobno kolo, tekalna steza, električni trenažer ali kaj drugega, je odgovor je zelo preprost, najboljša je tista, ki se uporablja!

Če potrebujete dodatno pomoč je tukaj, Xplorer ekipa, da vam pomaga. Prosimo vas, da nas kontaktirate s pomočjo e-pošte [email protected] ali po telefonu na 0800 300 606. Naša podpora strankam čaka na vaša vprašanja in predloge.