Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ko razmišljamo o kardiovaskularni vadbi, imamo vsi svoje orožje izbire za doseganje svojih fitnes ciljev. Pogosto vprašanje, ki nam ga zastavljajo, je, ali naj za vadbo izberete sobno kolo ali eliptični trenažer. Kako uporabljati kardiovaskularne naprave, kot so sobna kolesa in eliptični trenažerji.


Izguba maščobe, mišični tonus in celo udobje, kaj bi lahko bilo boljše? Izvedite spodaj.


Kaj uporablja več mišic, sobno kolo ali eliptični trenažer?


Ko skočimo na kardio napravo, iščemo najboljši rezultat za svoj denar. Kar nam bo dalo največ vrednosti za čas, ki ga porabimo za to.


Sobna kolesa


Sobna kolesa ustvarjajo znatno količino napetosti in pritiska na noge, saj razgibajo spodnji del telesa. Vaše zadnje mišice in štirikolesniki delajo nadure, medtem ko jih ostale mišice nog podpirajo in pomagajo ohranjati nadzor. Da bi ostali stabilni na vrhu, ohranjamo jedro lepo in tesno, z rokami in rameni, ki pomagajo pri oporbi.


Eliptični stroji


Eliptični stroj je fantastičen zaradi števila mišic, ki jih uporablja. Najprej imamo noge, ki nadzorujejo stopalne plošče na dnu in jih potiskajo naprej in naprej. Jedro je lepo in napeto, poševne mišice pa so zakrivljene med gibanjem pri uporabi naprave. Nato pridemo do zgornjega dela telesa in ramen, ki so lepa in napeta. Prožimo prsne mišice in potegnemo hrbet, medtem ko upogibamo roke, da imamo vse pod nadzorom.


Eliptični trenažer deluje z več mišicami, da omogoči gibanje in ohranja napravo pod nadzorom. Ves ta zgornji del karoserije naredi razliko. Eden najboljših kardio naprav v telovadnici je eliptični trenažer za vadbo celega telesa.





Kaj je bolj udobno, sobno kolo ali eliptik?


Kardio naprave morajo biti udobne. Dlje ko ostanemo na njih, več kalorij lahko porabimo in bolj lahko treniramo svoje mišice. Vadba mora biti zabavna, zahtevna in prijetna, ne pa boleča in problematična. Zato se moramo vprašati, kaj je bolj udobno.

Sobna kolesa


Sobna kolesa so fantastično orodje, ko gre za fitnes. So enostavni za uporabo, na njih lahko preživite veliko časa in so zelo lahka kardio naprava za razliko od tekalne steze. Prednost je v tem, da ima sedež, in imate več različnih položajev, v katerih se lahko vozite, sede ali stoje.


Eliptični stroj


Eliptični stroji se razlikujejo od mnogih drugih kardio naprav. Stojite in razgibajte celotno telo. So udoben stroj za uporabo, saj lahko, ko so vaše noge utrujene, bolj uporabljate roke, in če so vaše roke utrujene, lahko bolj uporabljate svoje noge. To je neverjetna vadba. Vendar stojite in to predstavlja velik pritisk na stopala, težave pa imate tudi pri menjavi položaja, ker imate samo enega.


Sobna kolesa so udobnejša. Sedite, vendar imate možnost tudi stoje. Na sobnem kolesu lahko bolj upočasnite in se sprostite kot na eliptični napravi. Po letih dela v telovadnici in uporabe obojega sem ugotovil, da sobno kolo ponuja več udobja.


Kaj je bolje za hujšanje, sobno kolo ali eliptični trenažer?


Pri hujšanju gre le za vnos in porabo kalorij. Običajno uporabljamo kardio napravo, da pospešimo srčni utrip, da spodbudimo mišice k močnejšemu delu in spravimo telo, ki porabi kalorije, iz vašega sistema. Več kalorij kot porabimo, več jih telo vzame iz maščobnih zalog. Da bi shujšali, moramo porabiti več kalorij ali jesti manj, srčno-žilni sistem pa lahko pomaga človeškemu telesu pri tem procesu.


Sobno kolo


Sobno kolo je fantastičen pripomoček za kurjenje kalorij in hujšanje, odlično pa je tudi zato, ker lahko na njem dolgo sedite. Navsezadnje je udoben za uporabo. Hitrost dela lahko prilagodite z uporovno ročico. Več ko delate, več kalorij boste porabili. Kot orodje za hujšanje je popoln in lahko celo gledate film ali TV-oddajo, medtem ko ste na njem, ker vas ohranja precej mirne.


Eliptični stroj


Eliptični stroji se dobro obnesejo, ko gre za porabo kalorij. Upor lahko prilagodite tako, da delate težje ali lažje. Preprosto je in lahko uporabite veliko mišic, zlasti zgornji del telesa. To je fantastična vadba.


Oba stroja sta popolna za hujšanje in verjamem, da sta oba učinkovita. Povsem odvisno od uporabnika in katerega bo uporabljal več. Če trdo delate in uživate, so prav tako dobri.


Kaj je bolje za doseganje mišičnega tonusa, sobno kolo ali eliptični trenažer?


Mišični tonus se večinoma zmanjša na dve stvari: dieto za odstranjevanje maščobnih oblog okoli mišic in krepitev mišic bližje koži, da bolj izstopajo. Pri tem vam lahko pomagata sobno kolo in eliptik, a kateri je boljši?


Sobno kolo


Sobno kolo vam bo prišlo prav, ko delate noge in porabite veliko kalorij. Prav tako bo vaše jedro ostalo lepo in napeto, dobili pa boste celo nekaj podpore za roke in prsi.


Eliptični stroj


Eliptični trenažer bo porabil kalorije s podobno hitrostjo, vendar boste delali več mišic. To je ključno, ko govorimo o tonusu, saj več mišic lahko delamo, bolj jih lahko zgradimo in pokažemo njihov tonus.


Za toniranje telesa je zmagovalec eliptik. Ne samo, da kurite kalorije, ampak tudi gradite mišice. To lahko dosežete na kolesu, vendar kolesarji niso znani po tonusu zgornjega dela telesa.


Kaj je bolj zabavno, sobno kolo ali eliptični trenažer?


Ko telovadimo, se želimo zabavati in uživati ​​v tem, kar počnemo.


Sobno kolo


Ko govorimo o užitku, imajo sobna kolesa veliko več prednosti. Na voljo imate na stotine aplikacij, kot so Peloton, iFit, JNRY in Zwift, ki vam bodo omogočile fantastične vadbe s kolesom.


Eliptični stroj


Eliptični trenažer ni tako dober na področju zabave. Na eliptiku nimate toliko aplikacij za vadbo kot na sobnem kolesu.


Oprema za vadbo, kot je kolesarsko kolo Peloton, je spremenila, kar je bila vadba na sobnem kolesu. Dobite intenzivno kardio vadbo z inštruktorjem v živo iz svojega doma. Zaradi takšnih kardio naprav je sobno kolesarjenje bolj zabavno. Medtem ko lahko z eliptikom izvajate vadbo za celotno telo z lastno težo, ne bo tako zabavno kot interaktivni kardio trening z majhnim učinkom.


Kaj je na splošno najboljše?


Ko gre za nakup sobnega kolesa ali eliptičnega trenažerja, je lahko težka naloga. Oba opravljata podobno delo, vendar na drugačen način. Čeprav eliptični trenažer uporablja več mišic, je sobno kolo bolj udobno za uporabo in ljudje na njem preživijo veliko več časa v primerjavi z eliptičnim trenažerjem, saj se istega gibanja naveličajo. Sobna kolesa ponujajo večjo raznolikost vadbe in so bolj zabavna.


Kaj je najboljše za ljudi, ki se šele ukvarjajo s fitnesom?


Najboljši kardio stroj za ljudi, ki šele začenjajo telovaditi, bi bil eliptik, ki uporablja več mišic in je na splošno bolj vadba za celotno telo. Je fantastičen pripomoček za ogrevanje telesa in pripravo na izgradnjo in rast.


Kaj je najboljše za ljudi, ki želijo stroj za svoj dom?


Oboje lahko učinkovito uporabljate doma, vendar boste morda ugotovili, da sobno kolo zavzame manj prostora. Vse je odvisno od osebnih preferenc.


Kaj je najboljše za ljudi s težavami s hrbtom?


Eliptični trenažer je veliko boljši za ljudi, ki imajo morda težave s hrbtom, saj spodbuja boljšo držo in je lažji za uporabo. Kolesarjenje povzroči, da se nagnete naprej, kar lahko poslabša vaš spodnji del hrbta.