Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Eno od pogostih vprašanj pri nakupu tekalne steze je, katere vrste obstajajo in katere mi bodo ustrezale?



Vrste tekalnih stez



- Motorne tekalne steze



- Mehanske tekalne steze



- Magnetne tekalne steze



Pri izbiri morate biti pozorni na svoje potrebe in zmožnosti treninga, pa tudi na to, kako hitro se utrudite oziroma v kakšni formi ste.



Prednosti motorne tekalne steze



Znotraj tekalne steze je motor, ki poganja trak, ko uporabnik teče ali hodi. Pri tej dejavnosti, kjer motor poganja trak, je aktivnost in utrujenost uporabnika minimalna. Ko povečate svojo delovno obremenitev ali pospešite, porabite več kalorij in vadba je bolj intenzivna.



Če želite dnevno trenirati in nimate časa za sprehod, je motorna steza idealna izbira.



Prednosti magnetne tekalne steze



Magnetna tekalna steza zahteva bolj intenziven trening. Za razliko od motorne, ki ima motor v svoji konstrukciji, ima magnetna tekalna steza magnete. Uporabnik sam s svojo močjo požene trak, s tem ko hodi ali teče. To zahteva nekaj višjo raven telesne pripravljenosti, magnetne tekalne steze pa so bolj primerni za hitro hojo ali hojo.



Mehanska tekalna steza pa ima sistem obremenitve, ki ga poganja trak, po katerem tečamo, ta pa poganja jeklen vztrajnik.



Tako kot druge vrste tekalnih steza ima tudi mehanski trak več nivojev zahtevnosti, s pomočjo katere prilagodite obremenitev in intenzivnost vadbe. Pri prilagoditvi določenemu nivoju obremenitve, se vztrajnik sprosti ali zategne, s čimer povečate ali zmanjšate upor, kot tudi samo obremenitev.



Mehanske in magnetne tekalne steze so podobne kakovosti in učinkovitosti.