Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Preskakovanje kolebnice je vaja, ki je dobrodošla pri vsaki vadbi. Ne glede na to, ali ste v odlični formi, želite učinkovit kardio trening, želite izboljšati zmogljivost pri vadbi ali se samo zabavati - preskakovanje kolebnice je prava izbira za vas.


To je dejavnost, ki jo priporočamo vsem. Vključite jo v redno vadbo in sami določite, kako jo boste uporabljali.


Najprej preskočite vrv nekaj centimetrov od tal, da bo dovolj prostora med stopali in vrvjo. Komolce držite blizu bokov, ko jih zasukate okrog. Gibanje naj prihaja iz zapestja in podlaket, ne z rameni. Če se utrudite, preden končate vadbo, spustite vrv in nadaljujte s skakanjem. Ko postavite eno nogo na sredino vrvi in dvignete ročaje, ustrezna kolebnica ne sme biti višja od vaše pazduhe.


Trening s kolebnico postane aeroben, ko treniramo dlje kot 10 minut. Če želimo izboljšati hitrost rok in nog, moramo v čim krajšem času narediti čim več ponovitev. Stik stopala z tlom naj bo kratek in ritem naj se sinhronizira z vsemi mišičnimi skupinami.


Te vaje so ene najučinkovitejših za proces hujšanja in oblikovanje telesa. V približno 30 minutah preskokov lahko izgubite približno 350 kalorij. Vaje s kolebnico pospešijo metabolizem do 25%. Menijo, da je celo boljša za hujšanje kot tek, ker je varnejšeza sklepe in kolena.


Vadba s kolebnico hitro razvije ravnotežje in koordinacijo. Te sposobnosti imajo pomembno vlogo v športu, zmanjšujejo možnost poškodb in ohranjajo ravnovesje, pozitivno vplivajo na razpoloženje in tako kot vsaka telesna aktivnost, proizvaja endrofin, kar ustvarja občutek sreče in zadovoljstva. Te vaje idealno spodbujajo koncentracijo, sproščajo telo in um.



Prednosti kolebnice


- Ugodna cena

- Hitro izgorevanje kalorij

- Enostavna prenosljivost

- Ne zavzame veliko prostora

- Ne traja veliko časa

- Zmanjša možnost poškodb

- Krepi, oblikuje in tonira mišice celega telesa

- Krepi srčno-žilni in dihalni sistem - In pozitivno vpliva na delovanje možganov

- Pozitivno vpliva na razpoloženje