Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Prvo aplikacijo, ki bi jo morali naložiti, če imate VR očala, je zagotovo Google Cardboard (dostopno za android in OS). Google Cardobard vsebuje nekaj zanimivih demo videov, v glavnem pa se uporablja kot osrednja aplikacija za zagon ostalih VR vsebin. Vse Google storitve, ki podpirajo VR lahko zaženete preko Google Cardboarda (naprimer Youtube, Street View, Arts nad Culture, Expeditions...), poleg tega pa scenira vse VR aplikacije na vašem pametnem telefonu tako, da jih imate vse na enem mestu.


Najboljše aplikacije za gledanje videov na 360°


Youtube

Najboljšo aplikacijo za gledanje videa verjetno že imate naloženo, čeravno še nimate VR očal. Youtube ima največjo zbirko 360 stopinjskih videov, ki jih lahko gledate z VR očali. V iskalnik samo napišite 360 video ali VR video. Ko zaženete video, se bo spodaj v desnem kotu pojavila nova ikona v izgledu VR očal. Ko kliknete na njo, se bo video prikazoval v VR formatu.


Youtube VR



Within

Ta aplikacija vsebuje kratke igrane in dokumentarne filme tujih profesionalnih filmskih ustvarjalcev. Vsi dostopni filmi so na visokem profesionalnem, umetniškem in tehničnem nivoju. Če ste navdušeni nad filmi, ki vas prevzamejo in popeljejo v svoj svet, morate to aplikacijo imeti. Priporočamo, da ste ob gledanji povezani z WiFi, saj morate te filme videti v največji možni kvaliteti.


Jaunt VR

Še ena aplikacija z profesionalno video vsebino. Jaunt VR ima bolj komercialne filme, vsi pa so kvalitetno posneti. Vmesnik je dobro umeščen in domišljen, tako, da ne boste imeli težav z navigacijo.


GoPro VR

Če ste navdušeni nad adrenalinom in si takšne izkušnje ne morete privoščiti, je za vas najboljša ta aplikacija. Stotine videov z adrenalinskimi vožnjami, skoki s padali, surfanje in podobnimi ekstremnimi športi. Ob tem lahko doživite predstavo kot izvajalec ali gledalec iz publike ali kot del snemalne ekipe.


Coastiality VR

Vlak smrti ali rollercoaster sta glavna atrakcija vsakega zabavnega parka na svetu. Ta aplikacija vsebuje filme voženj na največjih in naj bolj norih vlakih smrti iz zabavnih parkov celega sveta. Če ste dovolj pogumni, da gledate video s to aplikacijo, se dobro primite za stol, kajti zagotovo boste nekajkrat padli z njega.


Najboljše VR igre


End Space VR


Letite po vesolju in poskušate preživeti polja asteroidov in laserje vaših sovražnikov. Iz kok pita upravljate vašo vesoljsko ladjo in se čudite čudoviti grafični predstavi. Svojo vesoljsko ladjo lahko opremite z različnim orožjem, vendar ga morate najprej zaslužiti. Igra podpira gamepad, kar vam ga toplo priporočamo, saj je nekatere manevre brez tega težko izvesti. Če pa vendarle želite igrati brez gamepada, sedite na vrtljivi stol, da boste lažje upravljali s plovilom.


End Space VR


InMind VR


Je enostavna in ultra zabavna igra zelo poučno-lepega izgleda. Potujete po človeških možganih in se izogibate slabim neutronom, da bi s tem rešili bolnika depresije. Upravljanje v tej igri je zelo enostaven in ne potrebujete gamepad, da bi v njej nadvse uživali. Igra je kratka in zanimiva, seveda pa vam nič ne brani, da jo igrate znova ali jo celo pokažete vašim prijateljem.


InMind VR


InCell VR


Ta igra je spiritualno nadaljevanje igre InMind VR. Gemeplay in upravljanje sta enaka kot pri InMInd vendar se tokrat borite proti virusom, ki napadajo človeške celice. Tudi ta igra je vizualno zelo lepa, z malo drugačnim slogom. Zelo priporočamo, da naložite obe igri, samo ena vam ne bo dovolj.


InCell VR


Zombie Shooter VR


Naslov vse pove, ubijte zombije preden ubijejo oni vas. Vaša naloga je dobro nameriti in dobro gledati okoli sebe, da se vam kakšen zombi ne prikrade preblizu. Je enostavna in zabavna igra s povprečno grafiko.


Zombie Shooter VR


Jurassic VR2


Ste kdaj sanjali, da obiščete jurski park in se sprehajate ob dinozavrih. Morda ste želeli dinozavra zajahati ali celo leteti pterodaktilom? Ta igra vam omogoča ravno to. Če želite samo spremljati različne vrste dinozavrov kako se prehranjujejo, lovijo in borijo eden proti drugem, to najdete tukaj. Moramo priznati, da bi lahko bila grafika boljša, vendar je občutek čudesa v vsaki sekundi.


Jurassic VR 2