Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Prve jutranje ure so čas, ko potekajo aktivnosti, ki zahtevajo veliko koncentracijo. Če boste ta čas posvetili določenim opravilom, boste ustvarili dobro osnovo, da se boste preostanka dneva spopadli na pozitiven način.


Čez dan ste izpostavljeni vsem vrstam izzivov in nalog. Organiziranje začetka novega dne in ustvarjanje dobrih navad je najboljši način, da preostanek časa preživite polni energije in dosežete veliko produktivnost.


Zelo verjetno je, da bo um že zjutraj pripravljen za reševanje zapletenih nalog, zato mnogi menedžerji velikih podjetij ta čas izkoristijo za prioritete. Drugi ga uporabljajo za telesno vadbo ali tesen stik z družino.


Glede na vse zgoraj našteto je tukaj nekaj navad, ki bi jih morali sprejeti, da bi čim bolje izkoristili ure pred zajtrkom.


1. Pijte vodo pred zajtrkom


Hidracija telesa pred zajtrkom je pomemben korak za začetek jutra z zdravimi navadami. Koristnost pitne vode je večplastna, na primer od izboljšanja skupnega vnosa kalorij do spodbujanja delovanja ledvic. Poleg tega voda poveča elastičnost kože in preprečuje zaprtje. Limono lahko dodate pitni vodi in tako izboljšate njen okus, hkrati pa izkoristite vse uporabne lastnosti tega citrusa.


2. Vstani zgodaj


Morda se zdi, da je to ena najtežjih navad, a zgodnje vstajanje je mogoče doseči z vadbo in vztrajnostjo. Po nekaj tednih ob istem času se telo navadi in spozna, da je to pravi čas. Številni uspešni ljudje prve trenutke dneva, ob 5. ali 6. uri zjutraj, izkoristijo za nemoteno opravljanje nalog ali telesne dejavnosti. Nato nadaljujejo s svojo običajno dnevno rutino.


3. Izogibajte se navadi "še 5 minut" pred zajtrkom


Poznaš tisti občutek, ko je prva stvar, ki jo vidiš zjutraj, budilka ali telefonski alarm? Te naprave ponujajo mamljivo, a ni priporočeno možnost: pritisniti zakasnitev še 5 minut. Ko se vaše telo zbudi, povzroči nov cikel spanja, tudi kratek, do konca dneva povzroči učinek zaspanosti. Ta pojav je znan kot inercija spanja.


4. Vadba pred zajtrkom


Najbolj priporočljiva aktivnost pred zajtrkom je telesna vadba. Če se takrat odpravite na tek, anaerobni trening ali v telovadnico, izboljšate nadzor kalorij in aktivirate telo.


5. Meditirajte ali vadite jogo


Druga aktivnost, ki lahko nadomesti ali spremlja telesno vadbo, je 15 ali 20 minut sprostitvenih in meditacijskih vaj. Prekinitev povezave z lastnimi mislimi in nenehnimi opravili na čakanju je koristna za izogibanje stresu in tudi izboljša učinkovitost pri kasnejšem reševanju težav.


Nekateri radi vadijo jogo. Odlične možnosti so tudi tehnike globokega dihanja ali zavedanja.


6. Ustavite se, razmislite in načrtujte


Vzemite si nekaj minut za premislek in načrtovanje dneva. To je navada, ki prispeva k mentalni organizaciji. Ustvarjanje seznama dnevnih, tedenskih in celo mesečnih ciljev ustvari jasno predstavo o tem, kam vložiti trud.


7. Delo na pomembnih projektih


Obstaja več razlogov, da se pred zajtrkom soočite s prednostnimi nalogami. Po eni strani je v zgodnjih jutranjih urah običajno več tišine, kar je dobro za koncentracijo. Na splošno je um bolj motiviran in bolj pripravljen na zapletene naloge. Predvsem pa vas bo pred službenimi stiki, sestanki ali prošnjami za odgovore rešilo motenj.


8. Delo na osebnih projektih


Nekateri ljudje raje uporabljajo jutranji miren prostor za projekte, povezane z osebnim razvojem, poleg delovnih zahtev. Na primer pisanje bloga ali knjige, vadba glasbila ali učenje jezika. Zelo verjetno je, da boste zaradi zahtev delovnega dne te aktivnosti morali prestaviti na popoldan.


9. Družinski čas


Različne službe, šola ali srednja šola lahko ločijo družino. Ko pride večer, duševna utrujenost omogoča le ogled filma, večerjo in spanje. Zaradi tega se mnogi odločijo, da pred zajtrkom preživijo čas z najdražjimi, bodisi s partnerjem ali otroki. Povezovanje z družino, ustvarjanje kakovostne izmenjave, je zjutraj bolj dosegljivo brez misli in utrujenosti, ki jih prinaša dan.


10. Pred zajtrkom preberite časopis


Obveščanje o najnovejših dogodkih prek časopisov, novic ali družbenih omrežij je dejavnost, ki jo mnogi zapustijo za zgodnje ure. Vendar je to osebna navada. Čeprav je za nekatere zdravo, da začnejo dan oboroženi z informacijami, se drugi raje izognejo učinku negativnosti, ki ga povzročajo trenutni dogodki.


Odkrijte svoje navade!


Seveda eno jutro ni dovolj za razvoj vseh teh aktivnosti pred zajtrkom. Pomembno je, da poskusite ugotoviti, katere navade vam najbolj ustrezajo. Prav tako je mogoče načrtovati tedenski urnik, ki vključuje vadbo, družinski čas, meditacijo in predanost osebnim projektom. Tudi če temu načrtu ne morete nenehno slediti, je koristen kot vodilo.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!