Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Trening na tekalni stezi je zelo blizu popolni metodi za vadbo v zaprtih prostorih. Lahko se prilagodi skoraj vsakemu cilju vadbe in lahko zadovolji potrebe skoraj vsakega športnika. Kljub vsem tem prednostim obstaja ena velika pomanjkljivost vadbe na tekalni stezi - dolgčas. Tekalna steza je dragoceno orodje za vadbo in je lahko zelo prijeten način vadbe, vendar način, kako človek zaznava vadbo, vpliva tako na duševni kot na fizični vidik njegovih vaj.


1 Ohranite udobno okolje


Kjer vadite, lahko močno vpliva na to, kako dolgo vadite, na intenzivnost vadbe in koliko uživate v vadbeni rutini. Če je vaš prostor za vadbo prostor, v katerem uživate, se boste seveda lažje držali vadbe. Če imate svojo tekalno stezo, jo poskusite postaviti tako, da imate pogled skozi okno. Morda se ne premikate, ampak nekaj zunaj je. Vidite lahko spreminjajoče se vremenske razmere, živali, otroke, avtomobile - vse, kar vas bo vsaj malo zasedlo. Če v telovadnici uporabljate tekalno stezo, bo v bližini verjetno okno. Vsaj v bližini boste imeli druge člane svojega kluba in druge stroje, ki bodo obdržali vašo pozornost.



2 Uživajte v filmu / televiziji brez krivde


Skoraj vsi izkušeni tekači počnejo eno od dveh stvari. Ali gledajo svoj iPad ali iPod, ali poslušajo glasbo med tekom. Vaša tekalna steza je pravzaprav pravi čas za uživanje v televiziji brez krivde. Kdaj še lahko gledate oddaje ali filme in se vam zdi, da ne bi smeli početi kaj bolj produktivnega? Nekateri sprehajalci berejo med vadbo, vendar branje med tekom na splošno ni dobra ideja iz dveh razlogov:

• Med tekom je zelo težko brati. Preprosto je preveč gibanja, da bi bile besede jasno razumljive.

• Pomembno je, da se osredotočite na obliko, mehaniko, korak, dihanje itd. Lahko si ogledate predstavo in poslušate glasbo, ne da bi se morali osredotočiti nanje. Branje zahteva koncentracijo, ki bi morala biti rezervirana za vaš trening.



3 Izzovite se z zaslonom monitorja


Skoraj vse motorizirane tekalne steze bodo prikazale vaše skupne porabljene kalorije, skupne kilometre, trenutno hitrost in skupni čas. Nekateri vam bodo dali tudi podatke o kalorijah na uro, povprečni hitrosti, trenutnem tempu, povprečnem tempu in srčnem utripu. Uporaba obilice razpoložljivih podatkov je lahko zabavna in motivirajoča. Podatke lahko skenirate in si ogledate svoj napredek pri vaji. Določite lahko tudi cilje glede povprečnega tempa, porabljenih kalorij, razdalje ali časa. Za večino tekačev je uporaba povratnih informacij na konzoli motivirajoče orodje, za nekatere pa opazovanje kilometrov in minut, ki jih prevozijo na konzoli, samo še poveča dolgčas in naredi vadbo daljšo. Določitev nekaterih osebnih ciljev, ki jih je treba doseči - in jih preseči - lahko močno poveča hitrost vadbe.


4 Spremenite stvari


Morda je največja prednost tekaške proge ogromno, skoraj neomejeno število možnih vaj. Izkoristite to. Izvajanje enakih vaj iz dneva v dan bo zelo dolgočasno. Ne samo, da je dolgočasno, ampak se bo vaše telo teh vaj "naučilo" in ne boste tako hitro povečali svoje telesne pripravljenosti. Z mešanjem treningov boste izboljšali svojo telesno pripravljenost in ostali motivirani. Lahko naredite katero koli kombinacijo dolgih, kratkih, hitrih, počasnih, hribovitih in ravnih tekov. Za resnično spremembo tempa poskusite nekaj nenavadnega.


Xplorer ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga premikate v prostoru. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni.


Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred tekalno stezo spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!