Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Samo zato, ker so počitnice, ne pomeni, da morate popolnoma opustiti svojo zavezanost fitnesu, čeprav boste morda morali narediti nekaj prilagoditev. Preizkusite teh šest nasvetov, ki vam bodo pomagali ostati v formi med prazniki.


Čim več se gibajte


Ostati aktiven in se gibati bosta ključnega pomena, saj kurite kalorije. In čeprav je vadba, ki pospeši vaš srčni utrip, odlična, je dobra tudi manj naporna aktivnost. Pojdite po stopnicah, parkirajte dlje stran, sprehodite se po nakupovalnem središču in pojdite po nakupih. V telefonu lahko celo nastavite opomnik, da se premaknete 10 minut po vsaki uri sedenja.


Ohranite (skoraj) običajno rutino


To je morda edini čas, ki ga lahko preživite s svojo družino in prijatelji, zato ga uživajte. Če običajno telovadite pet dni na teden, telovadite tri. Če bivate v hotelu, preverite, ali imajo fitnes. Najboljši čas za vadbo je popoldne. Takrat so vaša telesna temperatura, sinteza beljakovin in reakcijski čas najvišji. Zato uživajte v počitnicah, naspite se in se nato gibajte.


Bodite realni


Zavedajte se, da so počitnice in da morate uživati. To je čas za družino in prijatelje. Ne bodite prestrogi do sebe, ko gre za prehranjevanje. Bolj kot omejite hrepenenje po hrani, več želite jesti. Zavedaj se, da je to samo ena noč in uživaj, a bodi pameten. Jejte veliko zdrave hrane, ki je postrežena, in uživajte v manjših porcijah ne tako zdravih dobrot.


Pijte veliko vode


Ne samo, da voda maže in mehča vaše sklepe, ampak tudi ohranja vaš želodec poln.


Dajte prednost spanju


Spanje ima veliko vlogo pri telesni pripravljenosti in mnogi ljudje ga ne dobijo dovolj. Za miren spanec poskrbite, da bo vaša postelja udobna, izklopite vso elektroniko 1,5 do 2 uri pred spanjem, soba naj bo temna in omejite vnos vode vsaj 45 minut do eno uro pred spanjem. Predvajajte sproščujočo glasbo, če imate težave s spanjem, in si prizadevajte za osem do devet ur na noč.


Omejite čas na telefonu in pred televizijo


Zdaj je čas za druženje z družino in prijatelji. Poskusite zapustiti svojo hišo ali hotel in stran od telefona in televizije. Če se kljub vsemu trudu stehtate v začetku januarja in ste pridobili nekaj kilogramov, ne skrbite. Preprosto se vrnite k svoji vadbeni rutini, vrnite se k običajni prehrani in ohranite pozitiven odnos. In spomnite se, kako lepo ste se imeli v prazničnem času!




Ostanite v formi in vadite v udobju svojega doma!


Oglejte si odlične cene naših OUTLET izdelkov s klikom TUKAJ!