Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ali sovražite biti na dieti? Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da restriktivna dieta ni najboljši način za hujšanje in dolgoročno ohranjanje stabilne teže. Po mnenju strokovnjakov to ponuja le kratkoročne spremembe.


Najboljši način za dosego zdrave telesne teže je izboljšanje prehrane, ne da bi se morali zateči k pretirano omejevalnemu vnosu. Na ta način se ne morete samo boriti proti debelosti, ampak lahko tudi izboljšate kakovost svojega življenja!


Ali vam lahko omejevalna dieta pomaga pri izgubi teže?


Večina ljudi je poskusila eno od teh diet ali pozna nekoga, ki je. Glavni razlog je naslednji: na začetku shujšate, kmalu pa začutite tesnobo zaradi številnih omejitev. Na koncu se dieta opusti, ker je prezapletena za sledenje, končni rezultat pa je posledičen povratni učinek.


Zakaj se to zgodi z restriktivno dieto?


V prvi fazi je oseba motivirana in zlahka sledi dieti, ki si jo je izbrala. Še pomembneje pa je, da zaradi primanjkljaja kalorij opazi, da hitro shujša. Vendar pa so v procesu prepovedana živila, ki se jim je vse težje izogniti.

Te diete lahko povzročijo prehranske pomanjkljivosti in so zelo nezdrave. Prav tako lahko s psihološkega vidika povečajo raven tesnobe, pomanjkanja koncentracije, razdražljivosti in celo tveganje za depresijo. Vsi ti simptomi lahko vodijo celo do motenj hranjenja.


Ko se pojavijo vsi ti fizični in duševni simptomi, postaja vse težje slediti prehrani s frustracijo, ki jo povzroča.


Nasveti za hujšanje brez restriktivne diete


Namesto omejevalnih diet in izpostavljanja različnim nevarnostim, ki smo jih omenili, vam priporočamo, da izberete druge načine hujšanja, ki nimajo nobene zveze z ekstremno dieto.


1. Pijte dovolj vode


Čeprav se zdi kot pretiravanje, je povsem res. Voda je zelo zdrava za telo. Verjeli ali ne, pravilno pitje vode vam lahko pomaga tudi pri izgubi teže. Voda vam pomaga odstraniti toksine ter ohraniti hidracijo in energijo. To vam lahko prepreči, da bi uživali hrano z visoko vsebnostjo sladkorja, da ostanete budni – voda bo to naredila namesto vas!


Pomagalo vam bo tudi, da se boste počutili siti po obroku v daljšem časovnem obdobju. Tako boste manj verjetno posegali po prigrizkih.


2. Pozabi na avto: raje hodite!


Danes je avto naš glavni prevoz. Vemo, da je zelo udobno, vendar lahko ovira vašo pot do izgube teže. Poleg tega, da je škodljiv za okolje, nam onemogoča aktivno izvajanje ene najboljših vaj: hoje.


3. Prepoznajte nezdravo hrano


Skrivnost ni v prehodu na restriktivno dieto, temveč v prepoznavanju živil, ki bi vas lahko zredile. Cilj je počasi odstraniti to hrano iz svojega življenja. Industrijske brezalkoholne pijače, ocvrta hrana in vsa živila z nasičenimi maščobami so zelo slaba izbira za telo.


4. Poslovite se od stresa


Verjeli ali ne, stres je slab za vaše zdravje in bo sčasoma prispeval k povečanju telesne mase. Najbolje je, da ugotovite, kaj povzroča vašo tesnobo.


Prepoznajte in odpravite vse, kar povzroča stres v vašem vsakdanjem življenju. Nič ni vredno žrtvovanja zdravja. Stres je lahko sprožilec številnih bolezni in ga je najbolje pravočasno ustaviti. Za sprostitev lahko izvajate vaje meditacije ali kakšno drugo sproščujočo dejavnost.


5. Pleši in se zabavaj


Vadba vam pomaga pri izgorevanju maščob. Ena od dejavnosti, ki jo lahko vključite v svojo rutino, je ples, saj vas bo razgibal in znojil kot še nikoli. Najboljše je, da se ne boste počutili utrujeni, saj se boste zelo zabavali! Nekatere telovadnice imajo plesne programe za hujšanje.


6. Dovolj spi


Strokovnjaki priporočajo spanje med 6. in 8. uro ponoči, da bi dosegli visoko učinkovitost pri naših dejavnostih in ohranili zdravje. Ustrezna količina spanca v primernem času vam bo pomagala, da se boste počutili veliko bolje. Za začetek boste zaradi izpostavljenosti stresu občutili manj posledic in imeli veliko več energije.


7. Kuhajte doma, da se izognete restriktivni prehrani


Čeprav je težko verjeti, lahko kuhanje lastne hrane naredi veliko razliko. Prehranjevanje v restavracijah vam preprečuje, da bi poznali vse sestavine, ki so vložene v hrano. Prav tako ne veš, koliko maščobe je pripravljeno in ali je hrana najboljše kakovosti.


Sama priprava hrane vam bo pomagala ugotoviti, kaj je najboljše za vaše zdravje.


Izboljšajte svoje navade za hujšanje


Skratka, mogoče je shujšati varno in zdravo brez restriktivne diete. Zdrav življenjski slog vam bo zagotovil varne in trajne rezultate. Izboljšanje določenih vidikov vaše dnevne rutine, skupaj z redno vadbo, vam lahko pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov, ne da bi se opomogli.


Ne pozabite, da je ohranjanje zdrave telesne teže eden najboljših načinov za skrb za svoje zdravje.




Xplorer vam ponuja zložljivo magnetno tekalno stezo Xplorer Blaze.


Magnetna tekalna steza Xplorer Blaze je zasnovana za uporabnike do 110 kg. Ta cenovno ugoden, lahek, preprost in varen magnetni trak vam bo ob minimalnih stroških privoščil užitek teka in kakovostnega treninga v lastnem domu Ne glede na to, ali je vaš cilj hujšanje, boljša kondicija ali krepitev mišičnega sistema, boste z Blazeom dosegli želeno rezultate. Idealno za začetnike in napredne uporabnike.


Xplorer Blaze je opremljen z 3,5 kg vztrajnikom z 8 nastavljivimi stopnjami upora glede na individualne potrebe. Računalnik z LCD zaslonom spremlja: hitrost, porabljene kalorije, srčni utrip, skeniranje, razdaljo, čas.

Za več podrobnosti kliknite TUKAJ!