Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Sprejem zdrave prehrane in vključitev vadbenih rutin v naše vsakdanje življenje je lahko eden najboljših načinov za izgubo teže brez trpljenja. Dali vam bomo nekaj odličnih nasvetov, kako spremeniti svoje navade med vikendom, da bi spodbudili hujšanje.


Če človek shujša na zdrav in učinkovit način, je to zato, ker je izboljšal svoje življenjske navade in je bil discipliniran in dosleden pri poskusih hujšanja.


Bi to radi dosegli tudi vi? V tem primeru berite naprej!


Da bi shujšali, ljudje poskušajo biti med tednom dosledni in motivirani za vadbo ali vadbo prehrane. Toda kaj se zgodi, ko ne vedo, kako ohraniti to rutino ob vikendih ali praznikih? Zgodi se, da ne dosežejo svojih ciljev in doživijo tako imenovani učinek zavrnitve.


Žal lahko dva dneva prostega časa pokvarita pet dni treninga. Lahko celo uničijo tedne dobrih navad. Torej, morda se sprašujete: kaj lahko storim? Med tednom se nikoli ne zabavam. Ali se moram tudi ob vikendih vzdržati?


Shujšajte tako, da čez vikend spremenite svoje navade


Med vikendom si lahko privoščite nekaj dobrot. Vendar to ne pomeni, da morate biti nezmerni. Poleg tega se morate poskusiti premakniti. Na primer, ni priporočljivo jesti velike porcije sladice, če se do ponedeljka ne premaknete.


Zdaj vam ni treba iti v ekstreme in opraviti celoten trening, da zažgete poslastico, ki ste si jo privoščili. Pravzaprav se zlahka odločite za rekreativne dejavnosti, ki vam ne bodo pomagale le pri gibanju in kurjenju kalorij, ampak tudi pri zabavi.


Poglejmo si nekaj idej.


Ples


To je odlična aktivnost za hujšanje. Če ste že dolgo plesali na zabavi ali klubu, ste se verjetno počutili precej izčrpani. Za uživanje pa vam ni treba piti veliko alkohola (ali sode) in jesti hitro hrano! Če je vaš cilj shujšati, alkohol in nezdrava hrana ne bosta dobra zaveznika. Torej, če se želite osvežiti med plesom ali zabavo, priporočamo, da popijete vodo.


Ples vam pomaga fizično, psihično in čustveno. Prispeva tudi k izgubi teže in izboljša sestavo telesa. To neposredno vpliva na vaše zdravje z zmanjšanjem tveganja za bolezni, je razvidno iz članka, objavljenega v reviji Circulation Research.


Pravzaprav stalna vadba ne vpliva le na kurjenje velikega števila kalorij, ampak tudi:


• Izboljša zdravje srca

• Aktivira vaš metabolizem

• Ples krepi vaše sklepe in kosti

• Spodbuja fleksibilnost


Poleg tega se smejte in se znebite napetosti.


Spremenite svoje prehranjevalne navade na družinskih izletih


Odhod z družino ali prijatelji zaradi telesne dejavnosti je odličen način za hujšanje čez vikend. Načrtovanje sprehodov in pohodov vas bo motiviralo, da tako nadaljujete. Tako bo vaše telo kurilo kalorije in bo bolj aktivno. Družinski izleti so enakovredni vadbi v telovadnici za vikend: dobite veliko kardio treninga in druženja.


Če običajno telovadite med tednom ali vaše delo vključuje veliko fizičnega napora, bo to pripomoglo k temu, da bo vaše telo aktivno. Poleg tega so skupinske dejavnosti vedno zelo dobra socialna spodbuda.


Shujšajte z nakupovanjem


Naj se zdi neverjetno, nakupovanje nam pomaga shujšati. Dolgi sprehodi, oblačenje in slačenje sprožijo vaš metabolizem: kurite kalorije in stimulirate mišice. Čeprav se morda ne zdi tako, je to dejavnost, zelo podobna teku, teku ali plesu. Pravzaprav je slednjemu bolj podoben, saj tudi pri delu v družbi spodbuja razvoj socialnih veščin. Poleg tega vam to, da bomo z dobrim nakupom izgledali bolje, daje tudi pozitivno spodbudo v smislu razpoloženja.


Očitno ta aktivnost nima enakih učinkov kot intenzivna vadba, vendar bo dala rezultate. Vsak se je v nekem trenutku po nakupu počutil utrujeno in ni naključje!


Bodite prepričani, da upoštevate zdrave recepte


Ne moremo zapustiti hiše vsak vikend, pa naj bo to zaradi zdravja ali preprosto zato, ker dežuje ali pa imamo veliko dela. Vendar to ne pomeni, da ne morete narediti nekaj za hujšanje, medtem ko ste še vedno aktivni. Raziskovanje nekaterih živil, ki so dobre za vaše zdravje, vam bo v veliko pomoč pri uporabi novih receptov. To vas bo zaposlilo tudi med vikendom in vam bo pomagalo ob delavnikih.


Rafinirano moko lahko zamenjate z integralno moko in izberete bolj zdrave alternative sladkorju, kot sta na primer stevija ali med. Prav tako ne pozabite, da je ustrezen vnos vlaknin nujen za spodbujanje sitosti in s tem izgube teže, glede na študijo, objavljeno leta 2017.


Spremenite svoje vikend navade in shujšajte v družbi partnerja


Vključitev družine ali partnerja v vse aktivnosti med vikendom bistveno poveča vašo željo in možnosti za hujšanje. Partnerja lahko vključite v vse naštete navade. Igrajte se s partnerjem, pojdite po nakupih, kuhajte skupaj, seksajte in se sprehajajte.


Čez vikend spremenite svoje navade in se več gibajte, da shujšate


V tem članku smo vam pokazali, da obstaja več alternativ za zabavo ob koncu tedna, ki lahko dejansko spodbujajo zdrav način življenja in hujšanje. Konec koncev, če želite doseči različne rezultate, ne morete vedno narediti istega!


Če spremenite nekaj preprostih navad v svojem življenju, lahko pridobite zdravje in vitalnost. Če nase pogledate drugače, se boste počutili drugače! Kaj torej čakaš? Uživajte v vikendih, gibajte se in shujšajte!




Xplorer vam ponuja zložljivo magnetno tekalno stezo Xplorer Blaze.


Magnetna tekalna steza Xplorer Blaze je zasnovana za uporabnike do 110 kg. Ta cenovno ugoden, lahek, preprost in varen magnetni trak vam bo ob minimalnih stroških privoščil užitek teka in kakovostnega treninga v lastnem domu Ne glede na to, ali je vaš cilj hujšanje, boljša kondicija ali krepitev mišičnega sistema, boste z Blazeom dosegli želeno rezultate. Idealno za začetnike in napredne uporabnike.


Xplorer Blaze je opremljen z 3,5 kg vztrajnikom z 8 nastavljivimi stopnjami upora glede na individualne potrebe. Računalnik z LCD zaslonom spremlja: hitrost, porabljene kalorije, srčni utrip, skeniranje, razdaljo, čas.


Za več podrobnosti kliknite TUKAJ!