Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Obstaja veliko različnih dodatkov, ki jih lahko vaditelji izboljšajo v telovadnici. Lahko porabijo stvari, kot so beljakovine v prahu za rast in okrevanje mišic, kreatin za povečanje mišic in moči ter kofein za povečanje budnosti in energije.


Kofein je eden redkih prehranskih dopolnil, ki ga redno raziskujejo in ima pozitiven učinek na različne telovadce. To ne pomeni, da ima kofein enak pozitiven učinek na vse, če pa govorite o uporabi kofeina, boste verjetno v telovadnici lahko videli nekaj pozitivnih rezultatov.


Kaj je kofein?


Kofein je naravni stimulans, pridobljen iz kakavovih rastlin, jagodičja guarane, oreščkov kole, zrn kave in čajnih listov. Kofein v telesu deluje tako, da daje možganom in živčnemu sistemu večjo budnost. Ta izboljšana raven zaznavanja je razlog, zakaj bodo mnogi uživali kofein, da bi preprečili občutek utrujenosti in povečali svojo sposobnost, da v tem času ostanejo budni.


Koliko kofeina morate zaužiti?


Nekatere raziskave kažejo, da se lahko pri zdravih posameznikih ta razpon giblje od 3-9 mg na kilogram telesne teže. Nekateri posamezniki bodo ugotovili, da bo določena raven uživanja kofeina izboljšala ali zmanjšala njihovo učinkovitost. Nekateri posamezniki ne uživajo ničesar zaradi uživanja kofeina, kar je nekoliko manj pogosto, pa tudi možnega izida po uživanju kofeina. Upoštevati moramo tudi toleranco na kofein, ker bodo redni potrošniki verjetno potrebovali več kot običajno.


Vprašanje nas torej zapusti, kako ugotovimo, kaj je za nas optimalno? V študiji, ki je obravnavala zmanjšanje količine zaužitega kofeina, so raziskovalci predlagali zaužitje količin med 2 mg in 3 mg na kilogram telesne teže.


Zgornje so lahko koristne informacije, kajti če nekdo ni vajen uživanja kofeina, je morda boljša ideja začeti z manjšim vnosom.


Kdaj morate pred treningom zaužiti kofein?


Na splošno je priporočljivo uživanje kofeina 30-60 minut pred treningom. Kofein se običajno pojavi v telesu približno 15 minut po zaužitju, raven pa bo dosegla vrh približno 60 minut, zato je priporočilo 60 minut.


Ne pozabite, da je poraba kofeina individualna, hitrost prebave v telesu pa se lahko razlikuje. Študije so pokazale, da je razpolovni čas kofeina pri zdravih ljudeh približno pet ur, kar pomeni, da traja približno pet ur, da se koncentracija kofeina v telesu zmanjša za skoraj polovico.


Kaj lahko kofein naredi za izboljšanje učinkovitosti?


• Izboljša budnost in duševno ostrino.


• Poveča sposobnost opravljanja vzdržljivostno naravnanih dejavnosti. V okviru dviga bi to lahko pomenilo ohranjanje velikega napora med daljšimi sejami.


• Zmanjša pojav utrujenosti. Podobno kot prejšnja, bi to lahko bilo koristno za tiste, ki se trudijo vložiti več napora v dolge vaje, kadar je raven energije nizka.


Glavna točka vnosa kofeina je, da mora biti poraba individualna.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!