Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vadba lahko zlahka povzroči zasvojenost. Obstajajo časi, ko se prisilimo vaditi tudi na račun spanja in dosledno premikamo svoje meje, ne da bi si vzeli čas za okrevanje. Sčasoma vas bo dohitel. Človeško telo je neverjetno in zmore neverjetne stvari, a dovolj počitka je najpomembnejše, da se počutite dobro in optimalno funkcionirate. Tu je nekaj znakov in simptomov pretreniranosti:


TEŽAVE IZGUBE / DOBITKA TEŽE


Naše telo je pametnejše, kot si mislimo. V nekaterih primerih se tehtnica ne premakne, ko je telo nenehno pod stresom. Nekateri se lahko celo zredijo. Ko se to zgodi, se morate nekoliko umakniti in pustiti telesu počivati.


UTRUJENOST


Pretreniranost pogosto vodi v občutek utrujenosti, pomanjkanja energije in / ali šibkosti. V hudih primerih lahko to traja kljub temu, da ponoči dovolj spimo.


TRENING ZA BOLESTI


S pretreniranostjo imunski sistem oslabi, kar otežuje boj proti bolezni. Ko med boleznijo še naprej trenirate, jo lahko podaljšate in celo poslabšate.


Pretreniranost pogosto spremlja pretirana prehrana, ki lahko poslabša simptome pretreniranosti. Za pravilno delovanje telesa potrebujete dovolj kalorij. S kalkulatorjem določite, kaj potrebujete za dosego svojih ciljev. Če med prekomerno vadbo zaužijete premalo kalorij, se lahko pojavijo naslednje:


MIŠČNA ATROFIJA


Telo potrebuje kalorije za vzdrževanje mišic. Kalorije zagotavljajo energijo med vadbo. Če ne zaužijete dovolj kalorij, lahko vaše telo namesto maščobe uporabi mišice kot gorivo, kar povzroči mišično atrofijo. Zato vnesite dovolj kalorij za zaščito te težko zaslužene mišice.


NEDOVOLJNO TELESNO MASTO


Če med prekomernim treningom zaužijete premalo kalorij, je lahko vnos telesne maščobe prenizek. Čeprav vam lahko nizek odstotek telesne maščobe pomaga pri telesni dejavnosti pri športu, je lahko prenizek vnos nevaren. Maščobe so med drugim potrebne za uravnavanje telesne temperature in za zaščito kosti in sklepov pred poškodbami.


Skratka, pretreniranost lahko povzroči resno škodo našemu telesu! Pravzaprav vas lahko odvrne od vaših ciljev. Vsako noč spajte 7-8 ur in uživajte dovolj kalorij v skladu s svojimi cilji! Poskusite se malo sprostiti, trenirajte PAMETNEJŠE, NE TEŽJE! Ostanite odločni in odločni.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!