Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ste redni in predani svoji rutini vadbe, a nenadoma imate vročino ali druge težave. Kaj naj narediš? Bi morali preskočiti tekalno stezo ali redno vadbo in jo nadomestiti s popoldanskim spanjem?


Se prepotiti ali počivati ​​in okrevati?


Čeprav mnogi pravijo, da je "v redu" telovaditi ob prehladu ali glavobolu, je odgovor odvisen od tega, kaj vas muči in kako se počutite. Če telovadite z vročino, boste imeli na koncu povišano telesno temperaturo, kar je nevarno in lahko še bolj zboli.


Poslušajte svoje telo


Če so vaši simptomi blagi, kot so smrkanje, suh kašelj ali vas samo boli trebuh, lahko poskusite nadaljevati z vsakodnevno vadbo. Začnite poslušati svoje telo in uporabite svoje najboljše sposobnosti in znanje glede na resnost simptomov, da se odločite za svojo rutino.


Če imate hude simptome, kot so slabost, driska, bruhanje, se izogibajte telovadnici in kakršni koli naporni vadbi. Če čutite željo in potrebo po vadbi, izberite dejavnost, zaradi katere se ne boste počutili bolj slabo. Joga vam lahko pomaga pri sprostitvi, tekalna steza pa vam lahko povzroči slabost. Sledite preprostemu pravilu: delajte le tisto, kar zmorete, in ne delajte tistega, česar ne zmorete. Če ne želite telovaditi zaradi svojega zdravja, je to povsem v redu in ne bodite prestrogi do sebe.


Spremenite trening


Nizkointenzivna vadba, kot so hoja, joga, plavanje itd. je nekaj odličnih načinov za vadbo, ne da bi se utrudili ali izčrpali. Znano je, da visoko intenzivne vadbe, kot so obiski telovadnice, vadba za moč, športne dejavnosti in vadba pri ekstremno nizkih in visokih temperaturah, potisnejo vaše telo do skrajnih meja. To lahko povzroči več škode kot koristi. Osredotočite se na krajše vadbe z majhnim učinkom, ki ne trajajo več kot 30 minut.


Bodi potrpežljiv


Nekatere bolezni se zdravijo dlje kot druga stanja. Za najboljše rezultate in da se izognete prekinitvi svoje rutine, počakajte, da si popolnoma opomorete, in znova začnite z vadbo, ko ste popolnoma zdravi. Začnite počasi in delajte krajše vaje ter si tako dajte dovolj časa, da se vrnete v normalno stanje.



Celotno ponudbo fitnes naprav Xplorer si lahko ogledate s klikom TUKAJ!