Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Začetek dneva z dobro vadbo ima številne pozitivne učinke na vaše zdravje.


1. Izgorevanje maščob


Študija pri mladih, nedebelih moških je pokazala, da se je pri tistih, ki so telovadili eno uro pred zajtrkom, povečala oksidacija maščob v primerjavi s tistimi, ki so telovadili po kosilu ali večerji. Tudi druge študije so pokazale, da vadba na prazen želodec pomaga pri hujšanju.


2. Doslednost


Ko nameravate telovaditi zjutraj, je večja verjetnost, da jo boste opravili, namesto da bi dovolili, da vas druge obveznosti ovirajo pozneje čez dan. To pomeni manj možnosti, da bi zamudili vaje ali prekinili napredek.


3. Boljše navade


Sčasoma jutranja telovadba postane navada, ki vam bo dolgoročno dobro služila. Verjetno bo imelo valovit učinek na druga področja vašega življenja, kot je zdrava prehrana kot dopolnitev vaše nove vadbene rutine ali večja disciplina na splošno.


4. Izboljšana energija


Nekateri jutranjo telovadbo primerjajo s skodelico kave za zajtrk, saj te prebudi in pripravi misli na prihodnje. To je paradoks – več energije kot boste porabili zjutraj, več energije boste imeli za preostanek dneva.


5. Boljši spanec


Zgodaj v posteljo, zgodnje vstajanje naredi človeka zdravega, bogatega in modrega. In zagotavlja kakovosten spanec, če k enačbi doda jutranjo telovadbo. V neki študiji so imeli udeleženci, ki so telovadili ob 7. uri zjutraj, najgloblji in najdaljši spanec v primerjavi s tistimi, ki so telovadili pozneje čez dan.


6. Boljše razpoloženje


Vadba spodbuja možgane k sproščanju serotonina, hormona, ki uravnava naše razpoloženje, počutje in občutek sreče. Zdaj, če dobite dober odmerek tega za začetek jutra, kaj mislite, kako bo potekal preostanek dneva? Serotonin omogoča tudi boljši spanec in prebavo.


7. Zmanjšuje inzulinsko rezistenco


Hipertenzija, sladkorna bolezen, Alzheimerjeva bolezen, bolezni srca – to je le nekaj z dolgega seznama večjih zdravstvenih težav, povezanih z inzulinsko rezistenco, stanjem, pri katerem se celice ne odzivajo dobro na inzulin. Trebušna slinavka nato poskuša nadomestiti s proizvodnjo več glukoze. Ugotovljeno je bilo, da vadba na prazen želodec, na primer zjutraj po prebujanju, izboljša občutljivost za inzulin in zniža krvni tlak.


8. Manj hrepenenja po hrani


Trenirajte pred zajtrkom in manj vas bo mikalo prigrizniti.


9. Hrani možgane


Kratkoročni spomin, osredotočenost in pozornost, vizualno učenje, odločanje ... to sodijo med kognitivne prednosti, povezane z jutranjo telovadbo. To je lahko zato, ker ima telo zjutraj višje ravni hormonov, kot je kortizol, ki nas ohranja budne.


10. Koži daje sijaj


Če je sijoča ​​koža na vašem seznamu želja, raje nastavite zgodnji alarm in zjutraj telovadite.