Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Hoja je popoln dodatek k vsakemu načrtu hujšanja. Tudi če šele začenjate z vadbo, vam bo hoja po deset minut na dan omogočila, da zgradite vzdržljivost in moč. Ravnotežje med vnosom in telesno aktivnostjo pomaga doseči trajnostno hujšanje. Posamezne meritve kalorij za hujšanje se razlikujejo od osebe do osebe, odvisno od višine, starosti in ravni aktivnosti.


Priporočljivo je, da z vadbo porabite 250 kalorij na dan, hkrati pa zmanjšate vnos kalorij za 250 kalorij. To dodaja 500 kalorični primanjkljaj na dan in približno pol kilograma izgube teže na teden, kar velja za zdravo, trajnostno stopnjo izgube teže. Število kalorij, ki jih porabite med enim sprehodom, je odvisno od hitrosti in trajanja hoje. Skupno število porabljenih kalorij in njihov vpliv na hujšanje bosta odvisna tudi od pogostosti vaj za hojo.


Razvijte zavestne prehranjevalne navade


Večina ljudi se ne zaveda, koliko kalorij dnevno zaužije. Za boljšo predstavo poskusite hrano in pijačo zapisati v svoj dnevnik hrane. Snemanje poveča samozavedanje in pomaga izboljšati.


Majhne dnevne spremembe vam lahko pomagajo zmanjšati vnos kalorij. Poskusite te nasvete:


Analizirajte svoje recepte in preverite, ali obstajajo nadomestki za sestavine, ki jih lahko povečate, da povečate svojo prehrano in zmanjšate kalorije. Na primer, navaden grški jogurt z nizko vsebnostjo maščob lahko zamenjate s polnomastno kislo smetano. To bo zmanjšalo kalorije in povečalo beljakovine v vašem receptu, kar vam lahko pomaga, da se počutite siti.

Omejite čas, ko jeste. Na primer, če trenutno jeste 2-3 krat na teden, poskusite zmanjšati na enkrat na teden in razmislite, da polovico obroka vzamete s seboj domov, ko greste ven.


Uživajte v živilih, ki so vam všeč v manjših porcijah: Če imate radi testenine, namesto da bi jedli krožnik za večerjo, se odločite za prilogo in preostanek krožnika napolnite z zelenjavo brez škroba. To bo povečalo količino, profil vlaknin in prehranski profil vašega obroka, hkrati pa zmanjšalo kalorije.



Povečajte vnos sadja in zelenjave. Priporočljivo je, da odrasli zaužijejo vsaj 1 do 2 skodelici sadja na dan in 2 do 3 skodelice zelenjave na dan kot del vzorca zdrave prehrane. Ko povečate vnos sadja in zelenjave, povečajte tudi vnos vode, ker več vlaknin zaužijete, več vode boste potrebovali, da preprečite prebavne stranske učinke, kot so napihnjenost in napihnjenost.

Predelane prigrizke zamenjajte z zelenjavo in sadjem. Čas prigrizka je odlična priložnost za dodajanje energijske, nasitne in okusne hrane. Čips in piškote zamenjajte s svežimi jagodami in jogurtom, hrustljavo začinjenimi kokicami ali zmešajte oreščke in semena.


Čas obroka


Včasih prilagoditev prehrane pomaga preprečiti lakoto, zlasti v prvih ali dveh tednih zmanjšanja kalorij. Mnogi ugotavljajo, da trije majhni obroki in dva manjša prigrizka zagotavljajo dobro ravnovesje čez dan. Drugi pa raje ne prigrizkajo in uživajo večjih obrokov. Obe možnosti sta dobri. Pametno je pred vadbo pojesti majhen zalogaj, da boste imeli dovolj goriva za dober napor. Prav tako je koristno jesti po dolgi vadbi, da napolnite mišice in spodbudite okrevanje. (Držite se svojega kaloričnega načrta.) Če imate sladkorno bolezen, se pred spremembo trenutnega načrta pogovorite s svojim zdravnikom ali dietetikom o urniku obrokov, vadbi in sestavi hranil.


Hoja olajša doseganje kaloričnega primanjkljaja, potrebnega za hujšanje. Še bolj se potrudite za kakovostno prehrano, še posebej, če zmanjšate količino zaužite hrane. Vaše telo potrebuje pravo gorivo, da se počuti najbolje.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!