Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Nizke temperature in sneg


Glavna težava je v Li-Ion bateriji – temperature pod 0°C bistveno vplivajo na polnilni cikel in vzdržljivost baterije. S ciklom polnjenja mislimo na obdobje, v katerem baterija preide od popolnoma napolnjene do popolnoma izpraznjene in nato nazaj do popolnoma napolnjene. Nizke temperature prekinejo ta cikel, zato se faza praznjenja skrajša. Tudi ko se temperatura vrne na udobno temperaturo, se baterija ne bo mogla prazniti kot prej.


Sneg je še ena težava, s katero se pozimi srečuje vsak voznik. Ceste zaradi temperaturnih sprememb postanejo spolzke in včasih tudi poledenele. Namestitev zimskih pnevmatik in splošna nega vašega e-kolesa bosta zmanjšala vpliv na vašo vožnjo v mokrem in snežnem vremenu.



Skrb za vaše e-kolo pozimi


Vse temperature pod ničlo vodijo do hitrejšega praznjenja baterije.  E-kolesa ne puščajte zunaj pri prenizkih temperaturah. Poiščite boljšo rešitev za shranjevanje vašega vozila: garaža, termični pokrov ali preprosto odstranite akumulator, da ga shranite pri sobni temperaturi.


Preverite pnevmatike. Poleg namestitve zimskih pnevmatik, ki imajo boljši oprijem kot letne, morate pred vsako vožnjo preveriti tlak v pnevmatikah. To je univerzalno pravilo, a pozimi postane še bolj pomembno.


Pred začetkom vožnje opravite velik pregled. Očistite umazanijo, preverite, ali je veriga namazana, ali so zavore v dobrem stanju in ali je akumulator popolnoma napolnjen.


Nasveti za zimsko vožnjo


Hladne vremenske razmere spremenijo slog vožnje. Oprijem je zaradi snega in ledu drugačen, zavorna pot je zaradi popolnoma istih razlogov precej daljša. Zaradi tega boste morda želeli nekoliko upočasniti, zlasti v mestu.


Z zimskimi pnevmatikami bo vožnja precej lažja, a to ne pomeni, da boste občutili enake občutke kot med vožnjo pozno jeseni ali zgodaj spomladi. Sneg vedno ovira oprijem – pazite na drsenje pri zavijanju.


Upoštevajte tudi ta osnovna varnostna pravila poleg upočasnitve in pozornosti na teren:

• Pozimi je dan kratek – če ste v mestu, nosite svetla ali celo odsevna oblačila;

• Iz istega razloga se prepričajte, da so prižgane sprednje in zadnje luči;

• tudi če poganjate brez pomoči akumulatorja, se morate toplo obleči – poskrbite, da boste nosili rokavice in da bosta glava in vrat pokrita.



Oglejte si našo ponudbo kakovostnih e-koles Chrisson s klikom TUKAJ.