Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Gorsko kolesarjenje ni nujno drago. Ob lepem vremenu ni lepšega kot iti na prijetno kolesarjenje. Izlet po poteh ali samo vožnja po soseski je odličen način, da greste iz hiše. Ne samo to, ampak vam nudi tudi precej neverjetno vadbo.


Ko gre za izbiro kolesa, ki vam bo pomagalo močno izboljšati vaše kondicijske rezultate, je gorsko kolo. Tudi če se osredotočite na gorska kolesa, lahko še vedno najdete toliko različnih možnosti, da je težko izbrati.


Zakaj menimo, da je gorsko kolo najboljša možnost, ki jo lahko izberete pri iskanju kolesarjev? Najprej lahko prilagodite težavnost kolesarjenja z menjavo prestav. Bolj ko se poglobite v to, več odpornosti lahko dodate svojemu kolesarjenju. Kar posledično pomeni, da boste bolje trenirali.


Ne samo to, večino gorskih koles je težje uporabljati kot druga kolesa. To je zato, ker je treba narediti takšno. Celotna poanta gorskega kolesarjenja je, da stopite ven in vozite čim močneje. Ne glede na okolje morate biti sposobni zaupati, da to kolo ne bo razpadlo pod vami in bo zagotavljalo gladko vožnjo.



KAKO IZBRATI MTB KOLO


Veliko je treba upoštevati. Določiti morate, kakšno težo kolesa potrebujete, kar bo vplivalo na vašo vožnjo. Prav tako boste želeli uporabiti hardtail ali polno vzmetenje, kar je v resnici pomembno le, ko gre za vaš proračun in vrsto poti, ki jo vozite (hardtail za gladko in polno vzmetenje za grobe ceste).


VELIKOST OKVIRJA IN KOLESA MTB KOLES


Okvir je tudi zelo pomemben element pri celotnem iskanju gorskega kolesa. Ker okvir označuje vzdržljivost in trdnost kolesa IN kako gladka bo vaša vožnja. Če je okvir poceni in se vam zdi šibek, ste lahko prepričani, da je ostalo kolo prav tako slabo. Vaše udobje in varnost sta v veliki meri odvisna od okvirja vašega kolesa.


Drug pomemben element, ki ga je treba upoštevati, je velikost kolesa. Velikost kolesa je pomembna za vrsto poti, po kateri se boste vozili. Na primer, 26" kolo je odlično za gladko vožnjo, manjša velikost pa zagotavlja večjo hitrost in okretnost. Medtem ko so 28" kolesa odlična za neravne in ovinkaste vožnje, debelejši dizajn olajša oprijem poti, ne da bi jo popolnoma uničil. Torej je vaša vožnja zelo odvisna od tega.