Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Če je preteklo leto upočasnilo vaše cilje glede telesne pripravljenosti, ste morda pripravljeni, da s pomočjo osebnega trenerja ponovno pridobite svoje zdravje in raven telesne pripravljenosti. Čeprav je pomembno, da se pri potencialnem fitnes strokovnjaku posvetujete z nekaterimi pomembnimi merili, kot so njihova izobrazba, izkušnje, pregledi in zavarovanje poklicne odgovornosti, je prav tako bistveno, da najdete trenerja, ki ustreza vašim individualnim potrebam. Ne glede na to, ali prvič najamete osebnega trenerja ali preprosto ne najdete pravega, je tukaj nekaj nasvetov za pomoč.


Izberite razpoložljivost


Ko gre za iskanje pravega osebnega trenerja, je bolj smiselno, če izberete lokalnega trenerja. Večina od nas ne bo imela razkošja, da bo trener prišel v našo hišo in nas treniral v lastni telovadnici na licu mesta, zato je velika verjetnost, da se boste morali voziti na vsak trening. Izberite trenerja, ki je lahko dostopen, saj lahko sedenje v prometu ali redni dolgi izleti na trening zmanjšajo vašo motivacijo.


Bodi pošten


Svojega najljubšega osebnega trenerja ste izbrali, ker je najboljši na svojem področju, vendar morate biti z njim/njo iskreni. Ne mislite, da morate pretiravati s svojimi sposobnostmi, da naredite vtis na trenerja. Pošten odnos je bistvenega pomena, da bo vaš trener lahko izvedel več o resničnem vas in morebitnih poškodbah ali omejitvah, ki jih boste morda potrebovali, da vam pomaga pri obvladovanju.


Postavite si realne cilje


Morate biti realni glede tega, kje ste trenutno, v tem trenutku. Če niste realni glede svojih sposobnosti, boste morda potrebovali test. Tako kot ste iskreni do sebe, bo postavljanje realnih ciljev vključevalo introspektivno gledanje in prepoznavanje poškodb in drugih omejitev, kot so težave s težo. Pravi trener je tisti, ki lahko dela z vami od prvega dne, tisti, ki bo delal z vašo trenutno stopnjo telesne pripravljenosti. Številni osebni trenerji lahko sprejmejo stranke vseh nivojev, vendar se ne prodajajte kot elitni športnik, če še niste tam, ker bi lahko izgubljali čas in denar.



Zgradite prijateljski odnos


Če uporabljate storitve osebnega trenerja, ga boste obiskali večkrat na teden in s svojim trenerjem preživeli precej časa. Če ugotovite, da je vaš osebni trener med postopkom začetne registracije opravil veliko časa za vas, zdaj pa večino vaših seans gleda v vaš mobilni telefon, morda ne boste deležni pozornosti, ki bi si jo zaslužili. Če odnos ni odprt in produktiven, je morda čas, da zamenjate drugega trenerja.


Ena velikost ne bo ustrezala vsem


Stranka, ki nima veliko izkušenj s fitnesom ali znanja o vadbi in prehrani, naj poskrbi za sodelovanje s trenerjem, ki bo lahko z dodatno motivacijo in potrpežljivostjo podprl njihove potrebe. Tudi če se vaša stopnja telesne pripravljenosti dobro ujema s strokovnim znanjem vašega novega osebnega trenerja, še vedno obstaja možnost osebnostnega konflikta. Če menite, da se ne odzivate dobro na določen stil treninga vašega trenerja, ne dovolite, da bi motili vaše cilje glede telesne pripravljenosti. Vprašajte se, katere osebnostne lastnosti potrebujete od trenerja, in pokličite nekaj trenerjev, se pridružite pogovorom po e-pošti in jih ustrezno preverite. Torej, na primer, če ste ženska in bi se počutili bolj udobno s trenerko, pojdite.


Posvetite se sebi


Iskanje uspeha z osebnim trenerjem velja za vas tako kot za njega. Stranke se morajo zavedati, da rezultati zahtevajo predanost in čas. Če ne hodite na treninge ali je vaša prehrana med treningi motena, ne krivite trenerja. Poleg tega, če lahko najdete coacha, ki vam je na voljo in vam namenja pravo pozornost ter ker ste bili pošteni in realistični, smo prepričani, da je odnos med stranko in coachem ključ do odklepanja vašega zdravja in kondicije. 




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!