Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Odločitev za izboljšanje telesne pripravljenosti zahteva resno motivacijo. Pravzaprav se pogosto reče, da je začetek kakršnega koli novega režima treninga najtežji del vsega, v resnici pa je ostati na tečaju veliko bolj zapleteno kot to. Res je, da ne morete pozitivno spremeniti življenjskega sloga, ne da bi najprej poskusili začeti, vendar je ohranjanje te motivacije lahko najbolj resničen preizkus vaše duševne in telesne discipline.


Vsi, od začetnikov do vrhunskih športnikov, bodo s treningi trpeli vzpone in padce. Kako ostanemo dosledni, ko je vsakdanje življenje stresno in obstajajo številne druge obveznosti, ki grozijo, da bodo motile naš napredek v telovadnici?


Vsak mora nekje začeti


Ne glede na to, ali govorimo o osvojitvi zlate olimpijske medalje ali popolnem začetniku v telovadnici, je moral vsak nekje začeti. Ne bodite malodušni, ker se vam zdi, da so drugi napredovali bolj kot vi. Naj vas navdihujejo tisti, ki so trenutno boljši od vas. Naj vas ne demotivirajo vadbe za telo v lokalni telovadnici. Služiti naj bi kot dokaz, da čas in trud prinašata nagrade, pa naj bodo na začetku še tako skromni.


Hoja je zelo koristna. Začnite s sprehodom, nato pa naredite nekaj preprostih vaj z utežmi. Če ste športnik, lahko začnete hitreje, vendar poslušajte svoje telo. Ključna je doslednost. Ne pozabite na raztezanje pred in po njem in se sprva ne napenjajte preveč.


Postavljanje pametnih ciljev


Osredotočite se na določen cilj do 31. decembra, na primer. Izberete lahko lokacijo za tek in partnerja, s katerim ga boste izvajali. Če imate nadzor nad tem, kaj želite doseči, vas bo držalo na pravi poti.


Če vas trening ne stimulira, ga spremenite. Ne tecite maratonov, če ste naravni šprinter, delajte tisto, kar ustreza vašim interesom. Določite strog rok za te cilje. Vedno obstaja dober izgovor za preložitev ciljev, vendar to ne pomeni, da bi to morali storiti. Povejte drugim o svojem roku in storite vse, kar je v vaši moči, da se ga držite.


Ne čakajte, da pride motivacija


Ob pritiskih službe in družine ni presenetljivo, da se vsi ne zbudimo motivirani vsak dan. Ko pa se naučite sprejeti, da se raven motivacije dviguje in znižuje za vse, boste v teh letargičnih dneh našli rešitev. Najslabše, kar lahko storite, je, da se usedete in čakate na motivacijo ali samozavest, ki se ne bo kar tako uresničila. Dejstvo je, da morate samo začeti. Naredite načrt in mu sledite in sledila vam bo samozavest.



Obkrožite se s pozitivnimi vplivi


Trdo trenirati in premikati lastne meje pomeni odpravljanje nekaterih negativnih vplivov. Poskrbite, da se obkrožite s pozitivnimi ljudmi, ki vas bodo spodbujali in podpirali pri doseganju vaših ciljev. To je neverjetno pomembno. Najboljše ekipe so tiste, ki imajo v ekipi trenerje in vodje, ki drug drugemu prevzamejo odgovornost, drug drugega potiskajo in podpirajo.


Imejte odprt um


Za mnoge od nas so telovadnice samotna stvar, v kateri preživimo kakovosten čas sami s seboj, se osredotočamo na napredek in se približujemo našim ciljem, vendar ne zapirajte se dobrih nasvetov, ki bi vam lahko resnično pomagali napredovati. Če ima vaš partner za vadbo, trener ali zaposleni v telovadnici nekaj modrosti za vas, bodite odprti.


Naj stres ne postane izgovor


Medtem ko bo stres poskušal porušiti vašo motivacijo in vas poslal na kavč, ne v telovadnico, je resnica, da lahko dober trening vzpostavi ravnovesje in vam pomaga, da se po napornem dnevu počutite bolje.


Gre za način razmišljanja. Ne bi smeli razmišljati: »Tako sem pod stresom, kako naj sploh telovadim?« Namesto tega moramo razmišljati: »Vadba je ključno orodje, s katerim se moram spopasti s tem stresom. Kako si lahko privoščim, da ne vadim ob istem času?" "


Starost je samo številka


Za vrata telovadnice ni starostne omejitve, zato naj vas, ko boste zreli, ne mika, da bi svoje fitnes potovanje pustili za seboj. Nihče ni nikoli prestar ali preveč brez kondicije, da bi začel s fitnesom. Pravzaprav, ko se staramo, postaja vse bolj pomembno, da vzdržujemo svojo telesno pripravljenost. Zdravstvene koristi vadbe pri starejših odraslih so res ogromne.


Poškodbe niso izgovor


Poškodbe so pogosto izgovor, da popolnoma izpustite telovadnico, a kljub temu, da imate slabo koleno, lahko še vedno vadite iz sedečega položaja. Pravzaprav lahko sprememba vaše rutine celo šokira vaše telo, da bi doseglo resen napredek. Možnosti za fitnes aktivnosti je toliko, da lahko tako ali drugače sodeluje skoraj vsak. Če ima nekdo poškodbo ali invalidnost, ki mu preprečuje vadbo, se lahko obrne na strokovnjaka za fitnes, certificiranega osebnega trenerja ali celo fizioterapevta, da mu pomaga oblikovati prilagodljive rutine.


Spoštujte svoje telo


Nenazadnje, če nameravate svoje telo popeljati skozi neprekinjeno telesno vadbo, poskrbite, da boste do njega ravnali s spoštovanjem, ki si ga zasluži. Pravilna prehrana je poleg počitka in okrevanja lahko prav tako pomembna za vaš napredek kot vse tiste ure potenja v telovadnici.


Večina od nas opazi, da lahko pomanjkanje spanja povzroči, da smo manj mentalno osredotočeni in manj pripravljeni soočati se s stresom ali zapletenimi nalogami. Prav tako pomanjkanje spanja resnično vpliva na telo. Spanje je zelo pomembno za okrevanje. Zelo pomembna je tudi prehrana. Za vzdrževanje telesa potrebujemo gorivo. Na najosnovnejši ravni potrebujemo pravo število kalorij, da zagotovimo energijo, ki jo porabimo med vadbo.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!