Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Zagotovo je, da če ste investirali v e-skuter, je zadnja stvar, ki si jo želite, ta, da vam ga ukradejo. Z naraščanjem priljubljenosti tega okolju prijaznega in prijetnega načina prevoza narašča tudi tveganje kraje.


Vse skupaj je zelo mračno, a tako kot pri kolesu ali e-kolesu obstaja nekaj preprostih načinov, da zagotovite, da vaš skuter ne postane tarča tatov.


NAJBOLJŠE KLJUČAVNICE ZA ELEKTRIČNE SKIROE


VERIGA ZA KLJUČAVNICO


Ta vrsta ključavnice je sestavljena iz številnih med seboj povezanih visoko zmogljivih jeklenih obročkov, ki skupaj tvorijo eno dolgo verigo. Trpežna kovinska veriga je običajno prevlečena s plastiko ali gumo, ki preprečuje obrabo kovine na kovino, ki bi lahko poškodovala barvo vašega skuterja.


Te prepletene verižne ključavnice so lahko težke, vendar je teža povezana z močjo. Debelejše kot so verige, težje se tat prebije z rezalniki za vijake ali žico. Čeprav lahko težo verižnih ključavnic štejemo za malo prevaro, je nedvomna prednost ta, da je zasnova verižnega člena resnično prilagodljiva in jo je mogoče oviti in oviti okoli česar koli, kar vam daje dobro prilagodljivost, ko gre za to, kje električni skuter lahko in ne morete zakleniti.


U KLJUČAVNICAH


Za razliko od verižnih ključavnic so U ključavnice relativno lahke. Ime so dobili po svoji obliki: sama ključavnica je toga, trdna v obliki črke U. Te ključavnice lahko pritrdite ali ovijete okoli vašega skuterja in na trden nepremičen predmet, na katerega ga želite zakleniti. Odvisno od velikosti U ključavnice, ki jo dobite, se lahko soočite z nekaterimi omejitvami glede tega, na kaj lahko zaklenete svoj e-skuter. Na primer, manjše U ključavnice bi se težko prilegale okrog svetilke. V zvezi s tem so te ključavnice odlično odvračilno sredstvo in tatovi jih zelo težko posegajo.



KLJUČAVNICE S SISTEMOM PRSTNIH ODTISOV


Najsodobnejše ključavnice na prstni odtis, kot je Dualtron Fingerprint Lock, so visokotehnološka možnost za varnost vašega skuterja. Te visokovarnostne pametne ključavnice uporabljajo tehnologijo prstnih odtisov, ki omogoča samo lastniku, da odklene skuter. Očitna prednost te vrste ključavnice je, da je izjemno diskretna in majhna, kar je velika prednost, če ste na poti in ne želite ves dan nositi velike, težke ključavnice!


KAKO ZAKLEPATI SVOJ ELEKTRIČNI SKUTER


Ni pomembna samo ključavnica za električni skuter, ki jo izberete, ampak tudi način zaklepanja. Medtem ko prisotnost ključavnice odvrača, bo pameten tat lahko hitro opazil, ali je ključavnica zlahka vdrla.


Pri zaklepanju e-skuterja morate:


• Zaklenite svoj skuter na nepremični predmet - tatovi bodo z veseljem vzeli vse, na kar je vaš skuter priklenjen, če to pomeni, da lahko pridejo do vašega skuterja.


• Ključavnico pritrdite na varen del skiroja - krmilo in kolesa skiroja je mogoče preprosto odstraniti.


• Veriga naj bo čim krajša – če uporabljate zaklep verige, jo čim tesneje ovijte okoli skiroja. Vsaka ohlapnost zagotavlja prostor za premikanje, kar olajša rezanje ključavnice.


• Zaklenite svoj skuter na najvarnejše možno mesto – ne glede na to, ali je pod ulično razsvetljavo, na območju kolesarnice, blizu odprtine trgovine s CCTV ali na prometni ulici, kjer je veliko prič.


• Če lahko, uporabite več ključavnic. Imeti več ključavnic, s katerimi se morate boriti, bo res veliko pripomoglo k odvračanju oportunističnih tatov.


GPS


Tudi če zaklenete svoj e-skuter, obstaja tveganje, da samo zaklepanje morda ne bo dovolj, če je nekdo dovolj odločen, da ga ukrade. To se morda zdi zelo visokotehnološki za varnost skuterjev, vendar smo navsezadnje v 21. stoletju in sledilniki GPS za vaš električni skuter so zdaj široko dostopni.


Obstaja širok nabor GPS sledilnikov, zasnovanih posebej za električne skuterje. Lahko se sinhronizirajo z vašim telefonom in vam povedo točno lokacijo vašega skuterja.