Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Obrok pred treningom oskrbi mišice in možgane z zadostno količino energije. Zato je potreben vnos ogljikovih hidratov. Ogljikovi hidrati so shranjeni kot glikogen v vaših jetrih in mišicah. Ker visokointenzivna vadba zelo hitro porabi energijo, telo ne more zagotoviti dovolj kisika za uporabo maščob kot vira goriva. Zato se zanaša na zaloge glikogena, ki ne potrebujejo razgradnje kisika za proizvodnjo energije.


Z uživanjem ogljikovih hidratov pred vadbo zagotovite zadosten vnos glikogena v svoje telo. S pripravljeno zalogo glikogena lahko vaše mišice na zahtevo dostopajo do energije. Na ta način lahko vložite ves svoj trud v svoje vaje in povečate svojo uspešnost.


Beljakovine morajo biti vključene tudi v vaš obrok pred vadbo. Čeprav ne prispevajo veliko energije, ima uživanje beljakovin pred vadbo tako anabolične kot antikatabolične učinke. Nedavne raziskave so pokazale, da z zagotavljanjem stalnega pretoka aminokislin na začetku vadbe povečate njihovo dovajanje v delujoče mišice in tako zmanjšate razgradnjo mišičnega tkiva med vadbo. Poleg tega znatno povečate sintezo mišičnih beljakovin v prvi uri po vadbi in telo pripravite na anabolizem.


Po drugi strani pa je treba v obdobju pred vadbo porabo maščobe zmanjšati na minimum. Maščobe upočasnijo praznjenje želodca in s tem podaljšajo čas, potreben za prebavo hrane. Če vam hrana med vadbo sedi v želodcu, obstaja večja verjetnost, da boste imeli težave z želodcem, vključno s krči, slabostjo in refluksom.



Za najboljše rezultate poskusite jesti dve do tri ure pred vadbo. Med koncem obroka in začetkom vadbe pustite nekaj ur in tako boste zagotovili prebavo večine obrokov ter preprečili želodčne težave. Ovseni kosmi in beljaki, tuna na polnozrnatem kruhu, pusti goveji zrezek, piščančja prsa in rjavi riž so odlične možnosti. Skupne kalorije morajo biti približno enake kot v enem od vaših običajnih obrokov. Tako boste zagotovili dovolj goriva, ne da bi obremenili želodec.


Če ne morete jesti v predpisanem času, se v pol ure po vadbi odločite za kos sadja. Sadje je dragocen vir goriva med vadbo, kar izboljša vašo sposobnost treniranja.


Obdobje pred vadbo je tudi odličen čas za skodelico kave. Kofein pozitivno vpliva tudi na vadbo. S krvnimi maščobami se vaše telo manj zanaša na energijo za glikogen, glukozo in aminokisline, kar upočasni mišično utrujenost. Z varčevanjem glukoze vaši možgani bolje delujejo (glukoza je primarno gorivo za vaše možgane), kar vam omogoča, da trenirate z večjo stopnjo intenzivnosti.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!