Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Uporaba sobnega kolesa izboljša prožnost mišic in obseg gibanja. Mišice in vezi, ki niso pogojene z redno vadbo, se lahko zategnejo in krčijo, kar poveča togost in nelagodje. Vožnja s sobnim kolesom izboljša prožnost mišic nog (predvsem stegenskih mišic), kar dodatno zmanjša bolečine v križu, ki nastanejo zaradi obremenitve mišic.


Pomembno je, da morajo pacienti dvakrat na dan raztegniti stegenske mišice, da zmanjšajo obremenitev spodnjega dela hrbta. Redna vadba, kot je vadba na sobnem kolesu, prav tako pomaga ohranjati obseg gibanja in prožnost številnih sklepov v hrbtenici, ki lahko postanejo togi in boleči, če jih ne uporabljate.


Aerobna vadba na sobnem kolesu izboljša zdravje srca in ožilja ter prekrvavitev. Sobno kolo zagotavlja nežno obliko kardiovaskularne aktivnosti. Aerobna vadba stimulira kapilare v mišicah, kar pripomore k lažjemu dovajanju kisika in hranilnih snovi v mišice. Z boljšo cirkulacijo se lahko napete mišice in druge težave z mehkimi tkivi v spodnjem delu hrbta hitreje pozdravijo.


Na splošno je aerobna vadba odlično sredstvo proti bolečinam. Vsaka oblika aerobne vadbe poveča sproščanje endorfinov v telesu, naravnih zaviralcev bolečin. Endorfini prav tako pomagajo zmanjšati tesnobo, stres in depresijo, kar je običajno za ljudi, ki trpijo zaradi stalnih bolečin v hrbtu.


Študija je pokazala, da so bolniki po vožnji s sobnim kolesom z zmerno intenzivnostjo do trideset minut poročali, da čutijo manj bolečine po vožnji kot pred vožnjo. Na podlagi predhodnih rezultatov te majhne študije so lahko vadbeno kolesarjenje in druge nežne oblike vadbe koristne pri zmanjševanju bolnikovega zaznavanja in občutka bolečine.


Kot pri vsakem programu vadbe se pred začetkom posvetujte s svojim zdravnikom, ali je program ustrezen, varen in učinkovit.




Celotno ponudbo fitnes naprav Xplorer si lahko ogledate s klikom TUKAJ!