Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem
>

Se v telovadnici in z zdravo prehrano potrudite, vendar v telesu ne vidite izboljšav? Tukaj je 10 pogostih napak v fitnesu, ki vam lahko preprečijo doseganje vaših ciljev.


Preskakovanje obrokov


To bo upočasnilo vaš metabolizem. Jejte beljakovine, maščobe in ogljikove hidrate v svoji prehrani - ne poskušajte jesti manj. Če želite videti rezultate, morate jesti dovolj. Vaše mišice potrebujejo gorivo za obnovo in to gorivo je HRANA.


Poskusite "čarobne" rešitve


Doslednost in disciplina dajejo rezultate. Potrudite se, saj ni enostavnih in hitrih odgovorov! Bodite potrpežljivi in ​​verjemite v proces.


Ne pijete dovolj vode


Ohranjanje hidratacije telesa vam bo pomagalo v mnogih pogledih. Naše telo za delovanje potrebuje vodo, pri vadbi pa izgubljamo vodo, elektrolite itd. Ne pozabite, da so mišice 75 odstotkov vode! Študija iz Nemčije je pokazala, da sinteza beljakovin poteka hitreje v mišičnih celicah, ki so dobro hidrirane, v primerjavi z dehidriranimi celicami.


Obsedenost


Nihče ni popoln. Zato poskušajte izgledati po svojih najboljših močeh in se potrudite, pa tudi ljubite sebe!


Odstranili ste ogljikove hidrate


To je velika napaka, ker ogljikovi hidrati povečujejo športne zmogljivosti in ohranjajo mišice okrogle in polne. Pri izbiri ogljikovih hidratov bodite previdni. Poskusite v svoje obroke vključiti sadje, zelenjavo in ogljikove hidrate, bogate z vlakninami. Izogibajte se uživanju predelane hrane.


Pretreniranost in nezadosten počitek


Vaše telo napreduje, ko je pravilno počivano in ima čas za okrevanje! Spite vsaj osem ur na noč in ne trenirajte sedem dni na teden, ker vaše telo potrebuje čas za obnovo in izgradnjo mišic.


Naredite isto vadbeno rutino


Spremenite sklope, ponovitve, stroje in / ali vaje, da preprečite monotonijo. Dvignite težje uteži - ne bojte se dvigovati velikih uteži in opazili boste spremembe!


Naredite več kot 1000 trebušnjakov


Ravnotežje in pravilna prehrana sta odgovor na neverjetne trebušne mišice. Če so vaši trebušnjaki pokriti z maščobo, lahko delate toliko, kolikor želite zmeljete, in svojih šestih paketov ne boste nikoli videli!


Preveč vadite kardio


Kardio pomaga pri zdravju srca in ožilja, vendar ne bodite obsesivni. Naredite intervale, trenirajte hitreje in spremenite kardio rutino.


Izogibajte se vadbi z utežmi


Nekatera dekleta so zaskrbljena zaradi "obsežnega videza" med vadbo z utežmi, vendar pridobivanje mišic ni tako enostavno, kot si mislimo! Videti ste obsežni, če vaša prehrana ni pravilna! Vadba z utežmi poveča vaš metabolizem, po treningu z utežmi pa boste porabili več kalorij.


Poskrbite za svoje zdravje in presnovo tako, da v svojih programih fitnesa in prehrane delate pravilno!