Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ko gre za nakup električnega skiroja, za večino njegova največja nosilnost ni prva skrb. Konec koncev, zakaj bi se trudil, če te lahko tvoj e-skuter prevaža znotraj svojih omejitev? Ampak obstaja še kaj drugega?


Seveda bodo težji vozniki imeli koristi od skuterja z večjo nosilnostjo, vendar večja nosilnost ni pomembna samo za težje voznike; vsi lahko izkoristijo to podcenjeno funkcijo. Evo kako!


• Večja prilagodljivost/uporabnost


Tudi ko vaša teža za skuter ni problem, lahko vaša prtljaga "prevesi tehtnico". Medtem ko lahko lahek nahrbtnik tehta le nekaj kilogramov, lahko večji, luknjast nahrbtnik v skrajnih primerih tehta tudi do 20 kg.


Tukaj je primer: če ste moški, ki tehta 90 kg in nosi nahrbtnik, težak 20 kg, potrebujete skuter, ki lahko nosi do 110 kg, in ne tistega z nosilnostjo 100 kg, kar je največ. pogost primer večine proizvajalcev.


Nasvet: ko prevažate prtljago na skuterju, stvari ne obešajte na krmilo. Na ta način zmanjšate sposobnost obvladovanja skiroja, hkrati pa boste pripeljali do tega, da vam garancija ne bo veljala.


Xplorer E-Skiro S6


• Izboljšana vzdržljivost


Največja nosilnost je tudi dober pokazatelj kakovosti gradnje in trajnosti konstrukcije. Večja nosilnost pomeni tudi, da je skuter močnejši in verjetno bolj zanesljiv.


Čeprav obstaja več dejavnikov, ki vplivajo na zanesljivost skuterja, vzdržljivejša šasija pomeni, da boste verjetno lahko dlje časa uživali v vožnji s skuterjem. Na ta način se poveča vrednost vaše dolgoročne naložbe v izbrani skuter, hkrati pa pomeni, da bo vaše vozilo v svoji življenjski dobi kos težjim izzivom.


 

• Motorji z boljšimi specifikacijami


Največja nosilnost električnega skiroja ni le njegova močnejša konstrukcija – gre z roko v roki z močjo motorja. Pravzaprav, če imate skuter z večjo nosilnostjo, to lahko pomeni tudi, da ima njegov motor boljše specifikacije.


Če mora skuter prevažati večji tovor, potem potrebuje več moči, ne le trdnejše konstrukcije, da to opravi učinkovito. Hkrati se proizvajalci električnih skirojev zavedajo, da so motorji zaradi obremenitev, ki jih prenašajo, izpostavljeni večjim naporom, zato vgrajujejo vzdržljivejše in včasih tudi močnejše motorje, saj je to logično zaporedje z vidika izboljšanja kakovosti.


 

• Večja stabilnost, varnejša vožnja

 


V večini primerov dodatna trdnost v zasnovi podvozja pomeni, da bo sam skuter nekoliko težji. Vendar pa ta dodatna teža naredi skuter bolj stabilen, še posebej, če ga vozite malo bolj grobo.


Ko je skuter nekoliko težji, z močnejšim podvozjem, je običajne ovire, kot so nizki robniki, grbine in padine ter celo makadam, lažje premagati, zahvaljujoč izboljšani sposobnosti skuterja, da jih "povozi". Takšne ovire imajo manjši vpliv na močnejši skuter, zato je vožnja bolj stabilna, predvidljiva in varnejša.


• Bodite pozorni na pogoje garancije


Čeprav ne želite, da bi šlo z vašim skuterjem karkoli narobe, vam garancija daje zagotovilo, da če se kaj zgodi, lahko računate na popravilo morebitne okvare ali okvare. To je super, vendar je pomembno, da res pazimo na upoštevanje garancijskih pogojev in priporočenih največjih obremenitev.


Če ga ne upoštevate, tvegate, da vaša garancija ne bo veljavna in da ne boste mogli računati na brezplačno popravilo, še posebej, če se izkaže, da ste skuter obremenili več, kot dovoljuje njegova konstrukcija. Zato priporočamo nakup skuterjev z večjo nosilnostjo, da boste imeli prostor za nenačrtovane večje obremenitve.