Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Verjetno že veste, da gradnja mišic, odstranjevanje maščobe in pridobivanje moči zahtevajo dosledno predanost tako v telovadnici kot v kuhinji. Toda kako pomemben je po vašem mnenju spanec, ko gre za doseganje vaših ciljev v fitnesu?


Odrasli potrebujejo sedem ali več ur nočnega spanja za najboljše zdravje in dobro počutje. Ustrezen počitek ustvarja anabolično okolje, v katerem se mišice obnavljajo, obnavljajo in rastejo, brez prave količine spanca pa lahko izboljšave vaše telesne pripravljenosti zaostajajo in rezultati so lahko počasni.


Spi v temi


Najmanjša količina svetlobe, tudi iz polnilnika za telefon, lahko moti hormon spanja melatonin in s tem poruši notranjo uro, ki lahko vpliva na spanje. Zatemnite tako, da odstranite vso sevalno elektroniko in ugasnete vse luči.


Vadite prej


Raziskave so pokazale, da lahko večerna vadba pri nekaterih ljudeh negativno vpliva na spanec, ne pa pri vseh. Če menite, da vas večerna vadba prebudi, poskusite z vadbo prej čez dan. Aerobna vadba zjutraj ali popoldne spodbuja zgodnejše sproščanje melatonina, kar vam olajša spanje ponoči.


Omejite kofein


Čeprav ima vaša jutranja skodelica številne prednosti, lahko pitje kave pozneje čez dan povzroči motnje spanja. Ena študija je pokazala, da uživanje kofeina do 6 ur pred spanjem bistveno poslabša kakovost spanja.


Ustvarite sproščujoče vzdušje


Od udobne posteljnine do manjšega nereda, mora biti vaša spalnica prostor za sprostitev. V idealnem primeru je mirna spalnica sestavljena iz nizkih temperatur, popolne teme in tišine. Oglejte si svojo spalnico in analizirajte, kako jo narediti prostor za sprostitev: temne odtenke, novo posteljnino, aromaterapijo ali odstranitev nereda.


Kupite dobro vzmetnico


Če ste se kdaj vprašali, zakaj bolje spite v hotelu, je to morda vzmetnica. Če je vaša vzmetnica stara in dotrajana, vam lahko pokvari spanec. Raziskave kažejo, da vzmetnice vplivajo na dobro spanje. Nakup nove vzmetnice se morda sprva zdi drag, vendar so koristi precej večje od stroškov.



Melatonin pred spanjem


Melatonin je hormon, ki ga vaše telo proizvaja naravno in vašim možganom signalizira, da je čas za spanje. Čas dneva vpliva na cikel proizvodnje in sproščanja melatonina; Raven melatonina se zvečer naravno dvigne in zjutraj pade. Ta hormon za pospeševanje spanja lahko izboljša tudi splošno kakovost spanja pri ljudeh z motnjami spanja. Jemanje melatonina v obliki dodatkov lahko pomaga povečati občutek počitka in sprostitve.


Naredite urnik spanja


Urnik spanja lahko povežete z dojenčki in majhnimi otroki, vendar so urniki spanja precej učinkoviti za odrasle, ki želijo bolj zatiskati oči; še posebej, če se želi izboljšati učinkovitost. To se morda zdi težko, vendar poskusite vsak dan zaspati in se zbuditi ob istem času. Nastavite budilko ob želenem času in se poskusite pred tem umiriti. To omogoča vašemu telesu, da se prilagodi rutini, ki bo koristila.


Izberite popolno blazino


Nič ni hujšega od ravne blazine. Bolj ko vaša blazina ohranja vašo hrbtenico in vrat naravno poravnano, bolj udobno (in manj boleče) vam bo.


Spati v hladni sobi


Sobna in telesna temperatura lahko močno vplivata na vaš miren nočni spanec. Če ste kdaj preživeli vročo poletno noč brez klimatske naprave, veste iz prve roke, kako težko je bilo zaspati in ostati spati. Ena študija je pokazala, da temperature v spalnici vplivajo na spanec bolj kot zunanji hrup.


Dodatni nasveti za dober spanec:


• Med spanjem srkajte čaj

• Poskusite aplikacijo / uro za spremljanje spanja

• Ne uporabljajte svoje spalnice kot delovnega prostora

• Sprostite se v kopeli

• Ne jejte tri do štiri ure pred spanjem

• Preberi knjigo




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!