Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vsak je bil enkrat začetnik v telovadnici. Če želite spremeniti svoje telo in videti neverjetne rezultate, morate začeti pri nečem. Ne glede na to, ali ste svojo fitnes pot začeli kot novoletno zaobljubo, se odločili, da si privoščite telesno aktivnost ali pa želite le izboljšati svoje atletske sposobnosti, vsi začnemo na istem mestu: v telovadnici.


Do sedaj ste se verjetno naučili osnovnih pravil v telovadnici, kako strukturirati svoje vaje, katere vaje so najboljše za izgradnjo določene mišične skupine in občutili izboljšanje kardio aktivnosti in dihanja. Toda ali še vedno delate napake, ki jih delajo začetniki? Nadaljujte z branjem o najboljših načinih, kako se izogniti videzu začetnika in izboljšati svojo izkušnjo v telovadnici.


Poiščite izkušenega partnerja za vadbo


Najlažji način, da ne izgledate kot začetnik, je, da se obkrožite z izkušenimi partnerji. Naučili vas bodo nenapisanih pravil obnašanja v telovadnici, kako dobro telovaditi in kako doseči rezultate. Če ste popolnoma novi v fitnesu, poiščite pomoč izkušenega prijatelja.


Pogovorite se z osebjem


Pogovorite se z ljudmi na recepciji in trenerji. Vzpostavljanje odnosa z osebjem vam daje takojšnjo verodostojnost in lahko vodi celo do trajnih prijateljstev. Prav tako poveča verjetnost, da vam bodo trenerji brezplačno svetovali glede prehrane ali vadbe. Ne otežujte si – pogovorite se z ljudmi, ki so plačani za pogovor z vami.


Nosite telovadna oblačila


Ne potrebujete kompleta za vadbo v vrednosti sto kun, potrebujete pa ustrezna oblačila za telovadbo. Nosite udoben top, atletske kratke hlače in superge. Brisačo in vodo morate vedno nositi s seboj.


Shranite svoj mobilni telefon v omarico


Če ste v telovadnici večino časa na mobilnem telefonu, je vaša vadba presneto lahka. Dosežite prave rezultate in res poskušajte biti bolj aktivni, se več potiti in manj počivati. Vsak dopust lahko zapolnite z rekreacijo.

.

Imeti načrt


Izogibajte se brezciljnemu sprehajanju po telovadnici in iskanju stvari, ki jih lahko počnete – nikoli ne boste dobro telovadili. Izgubljali boste čas in izgledali kot začetnik. Namesto tega načrtujte svojo vadbo, preden greste v telovadnico. Prihranili boste čas, se samozavestno premikali med vajami in iz tega kar najbolje izkoristili.


Naredite vaje za moč


Če ste suh fant, ki stoji ob ogledalu in izvaja pet različnih vrst vaj za roke, ste verjetno začetnik. Namesto tega izvajajte težke vaje za več sklepov, kot so počepi, mrtvo dviganje, stiskanje na klopi in veslanje, da hkrati okrepite več mišičnih skupin – to je najboljši način za izgradnjo več mišic, povečanje moči in preobrazbo telesa.


Bodite čisti in urejeni


Novinci bodo svojo brisačo položili na vse – tudi če to ovira njihovo vadbo ali je nepotrebno. Uporabite svojo brisačo, da ostane suha, ne kot zaščito pred tujimi površinami. Po vadbi obrišite naprave za druge vaditelje.


Ne preberite etiket


Začetniki berejo oznake na vseh napravah. Čeprav je lepo, da se želijo naučiti pravilno vaditi, nikoli ne bodo obvladali gibanja, če bi ga preučili nekaj sekund prej.


Zelo priporočamo vlaganje v nekaj osebnih treningov. Samo ena ali dve vadbi z izkušenim trenerjem bosta presegla vse, kar ste že počeli (še posebej, če ste začetnik), vam bosta prihranila dragoceni čas in vas naučila osnov, ki jih boste uporabljali do konca življenja. Telovadnice imajo običajno na voljo trenerja, ki vam lahko pomaga in vas vodi že prvi dan.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!