Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Če ste kot velika večina telovadcev, sta dva glavna cilja kurjenje maščob in doseganje vitke postave. Medtem ko večina vaditeljev razume nekaj učinkovitih načinov za izgubo maščobe, mnogi pogrešajo nekaj najbolj kritičnih elementov, ki vam lahko pomagajo doseči idealno postavo.

Našteli smo šest razlogov, zakaj morda ne porabite maščobe optimalno in kako to odpraviti.


1. Ne trenirajte za hujšanje


Če telovadite na kardio stroju, sodelujete pri kardio treningih ali tečete večino vadb, je čas, da premislite o strategiji izgube maščobe in hujšanja. Pokazalo se je, da dodajanje vadbe z utežmi in intervala visoke intenzivnosti (HIIT) * k vadbenim programom povečuje vašo presnovo, izboljšuje telesno sestavo (razmerje med telesno maščobo in mišično maso) in izboljšuje učinkovitost, pri kateri vaše telo porablja maščobe.


* Visoko intenzivni intervalni trening je kombinacija kratkih visokointenzivnih vaj, ki jim sledi kratko obdobje okrevanja. HIIT se lahko izvaja s skoraj vsako vajo in sploh ni dolgotrajen.



2. Ne jeste dovolj


Ja, prav ste prebrali - če ne jeste dovolj, lahko preprečite izgorevanje maščob. Čeprav se to morda sliši nenavadno ali nasprotno, je neustrezno uživanje velik stres za telo, ki lahko povzroči, da zadrži maščobo. To še posebej velja, ker ste zelo aktivni in porabite veliko kalorij. Vaše telo je neverjetno pametno in bo storilo vse, da preživi. Torej, če se vam zdi, da ne zaužijete dovolj kalorij, se bo za zaščito vaših organov začel držati maščobe. Da ne omenjam povečanja stresnega hormona kortizola (ki lahko tudi zaduši prizadevanja za izgubo maščobe) in psihološkega stresa. To ne pomeni, da bi morali iti ven in jesti čim več kalorij, vendar morate poskrbeti, da jeste dovolj kalorij, še posebej, če ste aktivni. Beljakovine so še posebej pomembne, zato poskrbite za pravo količino beljakovin skupaj z ravnovesjem zdravih maščob in ogljikovih hidratov.


3. Ne jeste dovolj beljakovin


Če ste nekaj časa v telovadnici poskušali izboljšati svojo postavo, se verjetno zavedate, da je zadosten vnos beljakovin ključen. Poleg izboljšanja vaše postave in povečanja presnove maščob, vam beljakovine pomagajo tudi, da se dlje počutite sito, kar pomeni manj hrepenenja po nezdravih prigrizkih čez dan. Poleg tega raziskave kažejo, da so beljakovine odlične za kožo, lase, kosti in zdravo staranje. Jutro priporočamo zajtrk z ravnovesjem beljakovin, ogljikovih hidratov in zdravih maščob.


4. Ste pod stresom


Ko je vaše telo pod stresom, bodisi zaradi tesnobe, pomanjkanja spanja ali pretreniranosti, lahko to povzroči povečanje kortizola. Čeprav je kortizol bistven hormon, ki ima v telesu veliko pomembnih in koristnih vlog, je lahko prevelika količina kortizola velik problem, še posebej, če poskušate zgraditi vitko postavo. Kar zadeva vaše fizično zdravje in izgubo maščobe, ima lahko presežek kortizola negativne posledice, vključno z visokim krvnim tlakom, povečano trebušno maščobo, zmanjšano sposobnostjo izgorevanja maščob, odpornostjo proti insulinu, kardiovaskularnim tveganjem itd. Priporočamo, da več spite.



5. Vaša prehrana in gibanje sta prestroga


Tu je še ena, ki bi vas lahko presenetila: skrb za pravilno prehrano in naporen trening sta lahko kontraproduktivna. Ta se vrne v kortizolni "stresni hormon". Študije kažejo, da lahko kognitivno omejevanje prehrane zviša raven kortizola. Z drugimi besedami, preveč skrbi glede prehrane (ali treninga) lahko poveča raven kortizola in vam oteži doseganje ciljanega fizičnega videza. Pomembno je razumeti, da izgradnja vitke postave traja nekaj časa in se ne bo zgodilo čez noč. Ne bo trajnostno, če se odločite za skrajne ukrepe, kot so zmanjšanje preveč kalorij, obsedenost, da pri vsakem obroku zaužijete samo najčistejšo hrano v popolnem razmerju, preintenzivna vadba brez ustreznega okrevanja ali preskočite ure spanja za več kardio itd. .


6. Preveč piješ


V življenju je ravnovesje in nič ni narobe z občasnimi nočnimi izleti ali vinskimi večerjami z možem ali prijatelji. Zaradi tega lahko preveč alkohola resno ovira vaša prizadevanja za hujšanje. Številne alkoholne pijače vsebujejo več kalorij, kot si mislite, oslabljena presoja ena-preveč pa vam daje več prostora za uživanje nezdrave hrane v prevelikih količinah. Študije kažejo, da lahko alkohol tudi poveča apetit in povzroči prenajedanje med obrokom v primerjavi z obrokom, ki ga postrežejo z brezalkoholno pijačo.


Zaključek


Upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali pri iskanju maščob in izgradnji idealnega telesa. Ne pozabite, da ta proces potrebuje čas, potrpljenje in ravnotežje, da bo dolgoročno uspešen. Neizogibno bo prišlo do zastoja, če pa boste skupaj z zgornjimi nasveti upoštevali smiselno prehrano in program vadbe, boste na dobri poti do doseganja svojih ciljev.


Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!