Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ko gre za vaše zdravje in dobro počutje, je lahko uživanje oreščkov neizmerno koristno. Zgodbo o oreščkih in zdravju je že od nekdaj spremljala določena polemika. Medtem ko so za nekatere popolno prehransko dopolnilo, drugi menijo, da so kalorične bombe, ki lahko vodijo do povečanja telesne mase.


Velike porcije oreščkov imajo precejšnjo vsebnost maščobe, kar lahko resnično vodi do povečanja telesne mase. Če pa jih uživamo zmerno, lahko oreščki zaradi svojih esencialnih hranil koristijo telesu.


V zadnjem času se oreščki priporočajo kot zdrav prigrizek za lajšanje hrepenenja, ki pogosto sabotira prehrano. Poleg tega so oreščki povezani z drugimi koristnimi lastnostmi, zaradi katerih jih je vredno dodati v svoj načrt obrokov.


Kaj jih dela tako zdrave? Zakaj jih smatramo za tako hranljive?


Hranilne lastnosti oreščkov


Oreščki so visokokalorično živilo. Vendar pa so tudi odličen vir hrane, ki lahko koristi tako vašemu fizičnemu kot duševnemu zdravju. Ko jeste oreščke, pazite, da niso soljeni, ocvrti ali pečeni. Z uživanjem surovih oreščkov boste v celoti izkoristili njihovo hranilno vrednost, kar pomeni, da bodo koristni za vaše zdravje.


Večina oreščkov vsebuje omega 3 maščobne kisline, enkrat nenasičene in večkrat nenasičene maščobe ter prehranske vlaknine.


Mandelj


Mandlji vsebujejo škrob, sladkor in veliko količino maščobnih kislin. Mandlji veljajo za eno najboljših vrst oreščkov, saj pomagajo nadzorovati holesterol in ohranjajo zdrav srčno-žilni sistem.


Brazilski oreh


Brazilski oreščki so čudoviti zaradi svojih antioksidativnih mineralov, vlaknin in aminokislin. Čeprav je res, da jih je treba uživati ​​le v majhnih porcijah, so lahko koristne za prehrano, hkrati pa blokirajo negativne učinke prostih radikalov.


Lešnik


Zaradi vsebnosti folatov so lešniki odlična hrana za nosečnice. Preprečujejo bolezni srca, njihova vsebnost vlaknin pa vam pomaga, da ostanete siti dlje.


Arašidi


Arašidi dejansko prihajajo iz družine stročnic, vendar jih ljudje povezujejo z oreščki. Zagotavljajo folate, visokokakovostne beljakovine in izoflavone. Arašidi so odlični za zdravje srca in preprečujejo anemijo.

Oreščki makadamije


Njihova esencialna hranila pomagajo srcu pri pravilnem delovanju. Oreščki makadamije pomagajo tudi telesu pri nadzoru ravni holesterola.


Pistacije


Pistacije so odlične za lajšanje bolečin v želodcu zaradi lakote med obroki. Vsebujejo antioksidante in zdrave maščobe, ki zmanjšujejo tveganje za kronične ali degenerativne bolezni.


Kostanj


Skoraj polovico njihove hranilne vrednosti predstavljajo ogljikovi hidrati. Njihova maščobna sestava je podobna kot pri žitih in se posledično precej razlikuje od drugih vrst oreščkov. Priporočljive so za dieto za hujšanje, ker imajo malo kalorij in so zelo nasitne.


Priporočila za uživanje oreščkov


V svoj dnevni načrt obrokov lahko vključite različne oreščke. Vendar je znanje, kako nadzorovati porcije, ključno za ohranjanje zdravega dela vaše prehrane. Najbolje jih je jesti surove, brez dodatnih kemikalij ali soli.


Lahko jih jeste tudi v obliki orehovega masla, čeprav so manj priporočljivi. Te vrste masla zagotavljajo enake hranilne snovi, vendar je njihova kalorična vrednost višja.


Orehovo moko ali mleko iz oreščkov je priljubljen način, da jih dodate v svojo prehrano. Ker pa so v kombinaciji z drugimi sestavinami, imajo pogosto več kalorij in njihove lastnosti se lahko razlikujejo.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!

Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!