Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Da bi bili v najboljšem fizičnem stanju, mora biti vzdrževanje hidracije glavna prednostna naloga, saj je med drugimi koristmi ključnega pomena za vzdrževanje optimalnega krvnega tlaka, zdravja ledvic in pomoč pri izgubi maščobe.


Človeško telo je sestavljeno iz treh petin vode, zato bi bila, ko gre za nadomeščanje tekočine, logična izbira, da vodo nadomestimo z več vode. In je smiselno. Koliko vode je torej potrebno za vzdrževanje hidracije, da mišice delujejo in se izogne ​​utrujenosti? Dobro izhodišče je, da poskusite spiti dva kozarca vode približno 2 uri pred vsako vadbo in med vadbo srkati približno 120-180 ml vsakih 15 do 20 minut.


Na voljo so tudi druge možnosti, ki jih lahko pijete, da ostanete hidrirani. Nekateri so očitni, nekateri lahko presenetijo, a vsi so tako učinkoviti kot voda, ko gre za hidracijo. Pijače, ki vsebujejo majhne količine sladkorja, maščobe ali beljakovin, resnično pomagajo in telo napolnijo s tekočino bolje kot navadna voda. Ugotovljeno je bilo, da imajo pijače z nizko vsebnostjo sladkorja, maščob ali beljakovin boljši učinek kot voda pri ohranjanju hidracije pri moških.

.

Tukaj je nekaj drugih možnosti.


Oralna rehidracija


To je raztopina elektrolitov na osnovi soli, ki je bila prvotno uporabljena za obnovitev hidracije, ki jo povzroča driska ali bruhanje, vendar je koristna tudi za športnike, ki si želijo okrevati po težkih treningih. Vsebuje veliko elektrolitov, ki pomagajo nadomestiti natrij in kalij, ki sta izčrpana s potenjem.


Mleko


Vsi vemo, da mleko dobro vpliva na telo, vendar njegova učinkovitost presega zdravje kosti, ki ga povzročajo kosti, saj vsebuje tudi elektrolite, kot sta natrij in kalij, ki pomagajo zadrževati tekočino v krvnem obtoku. Učinkovitost mleka pa je še dlje, saj je njegova kombinacija sladkorja, laktoze, beljakovin in nizke maščobe združena, da upočasni izčrpavanje tekočine iz želodca, kar vam pomaga, da ostanete hidrirani dlje.


Športne pijače


Dobra izbira za večino športnikov, da se po treningu napolnijo z energijo. Večina športnih pijač je bogata s kalijem in natrijem, ki je narejena za hitro dodajanje tekočine telesu in pomaga pri zvišanju ravni sladkorja v krvi. Vseeno preverite nalepke, saj so nekatere športne pijače lahko tudi zelo kalorične.


Sok lubenice (in lubenice)


Česa ta supersadež nima v sebi? Nizkokalorična, bogata z vitaminoma A in C, pa tudi s kalcijem, magnezijem in kalijem ter aminokislinami, kot so arginin, levcin, lizin in tirozin, lubenica ohranja energijo in obnavlja ter hidrira.


Peneča voda


Gazirana voda, peneča alternativa vodi iz pipe, je tudi odlična možnost za hidracijo. Gazirana voda vsebuje več natrija kot navadna voda, kar je dobro za polnjenje tekočin, vendar preden jo vzamete, preverite nalepke in se prepričajte, da ne vsebuje dodatnega sladkorja ali umetnih sladil.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!