Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Predstavljamo pet povsem izvedljivih odločitev, ki bodo močno vplivale na vaše zdravstvene cilje in splošno počutje, vendar vam ne bodo dovolile obsesivnega štetja kalorij ali stresa čez tehtnico.


1. Več časa preživite na prostem


Če res želite izboljšati svoje zdravje, poskusite dobiti več vitamina D – naravno. Pospravite dvorišče, telovadite zunaj ali preprosto vsak dan načrtujte čas za sprehod. Še posebej zjutraj, da dobite sončno svetlobo.


Upoštevanje strogega urnika spanja in uživanje dovolj sončne svetlobe zjutraj lahko izboljšata vaše prehranjevalne navade in okrepite vaš imunski sistem.


2. Vsak dan pojejte vsaj en rastlinski obrok


Vsakodnevna zamenjava enega običajnega obroka z veganskim obrokom je ena najlažjih sprememb, ki jih lahko naredite za svoje zdravje. Uživanje več rastlinske hrane poveča vaš vnos mikrohranil, antioksidantov, mineralov in vlaknin ter lahko zmanjša tveganje za bolezni.


NASVET: Izberite obrok, za katerega imate malo več časa za načrtovanje. Če so jutra prezasedena, da bi lahko naredili karkoli drugega kot jajca in slanino, zamenjajte svoj običajni sendvič s puranom za kosilo z izdatno vegansko solato. Osredotočite se na pridobivanje beljakovin iz različnih virov, kot so stročnice, polnozrnate žitarice, semena in oreščki.


3. Skrajšajte čas uporabe zaslona


Ločiti se od tehnologije je težje, kot se sliši, a pridobivanje navade, da se vsak večer izklopi, ima lahko trajne pozitivne učinke na vaše zdravje. Presežek časa pred zaslonom vodi do zmanjšanja sive snovi, zlasti v sprednjem režnju, kjer pride do procesiranja možganov (načrtovanje, organiziranje, nadzor impulzov in določanje prioritet). Ne samo, da izgubljate čas pred zaslonom, ampak izgubite tudi sposobnost učinkovite uporabe preostalega časa. Prav tako lahko negativno vpliva na količino kakovostnega spanca, ki ga spite vsako noč, zaradi česar ste ves dan nemirni, razdražljivi in ​​neosredotočeni.


Če se ideja sliši strašljivo, vam ni treba, da se takoj ohladite. Začnite z izklopom dela vsaj 30 minut pred spanjem in poiščite druge tihe dejavnosti, ki vas bodo zaposlile. Poskusite se toplo kopati, brati knjigo, pisati v dnevnik ali malo lahke joge in meditirati.


4. Preberi eno knjigo na mesec


Branje je izjemno učinkovit pobeg iz vsakdanjega življenja, še posebej, če ste nekdo z visoko stopnjo stresa. Ampak ne govorimo samo o klikanju na naslove s Facebooka, ko gre za branje, je stara šola najboljša. Britanska študija je pokazala, da lahko branje knjige v mehki ali trdi vezavi v samo šestih minutah zmanjša stres za do 68 odstotkov. Dokazano je tudi, da branje spodbuja delovanje možganov in spomin, povečuje besedni zaklad in izboljšuje osredotočenost.


5. Reorganizirajte svoj prostor.


Ne samo, da je vstop v čist, urejen dom popolnoma zadovoljiv, ampak so ljudje v urejenih prostorih bolj zdravi in ​​bolj spočiti. Neorganiziranost obremenjuje možgane, zaradi česar se ljudje pogosto obrnejo na mehanizme obvladovanja, kot je hrana za udobje.


 NASVET: Niste prepričani, kje začeti? Da se izognete preobremenitvi, začnite v eni sobi z enim predalom ali omaro in postopoma pojdite skozi svoj dom.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!