Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Prišla je popoldanska utrujenost in vaša volja do česarkoli je manjša. Vsakodnevno pojavljanje te utrujenosti je lahko ovira za tiste, ki želijo, da so njihove popoldanske ure enako produktivne kot jutranje.


Če se vam ta scenarij zdi preveč znan, niste sami. Tudi najbolj motivirani ljudje so lahko do poldneva izjemno utrujeni. Dobra novica je, da obstajajo naravne in preproste rešitve. Pripravite se na več energije in manj zehanja!


Hrana kot gorivo


Zamamljivo je vzeti prvi prigrizek, ki ga vidite, ali naročiti hitro hrano, ko je čas za kosilo, a te priboljške prihranite za vikend, ker vas lahko upočasnijo. Vaša dnevna prehrana igra veliko vlogo pri proizvodnji energije in boju proti utrujenosti. Ljudje pogosto zanemarjajo, da je hrana gorivo za telo in možgane, in če se pravilno prehranjujejo, lahko s prehrano zlahka dosežejo večjo energijo in produktivnost. Osredotočite se na pravo polnovredno hrano in poskrbite, da boste zaužili dovolj čistih beljakovin in zdravih maščob.


Začnite dan s hranljivim zajtrkom in zdravimi prigrizki čez dan. Jejte hrano, kot so sadje, oreščki, avokado, beljakovine z nizko vsebnostjo maščob in zelenjava. To bo pripomoglo k ohranjanju ostrega telesa in duha.

Vitamin B za več energije


Jemanje B-kompleksa vam bo dalo dobrodošlo povečanje energije. Pri teh vitaminih je pomemben tudi čas. Topni so v vodi, zato jih lahko jemljete s hrano ali brez nje, vendar pazite, da boste B-kompleks vzeli najkasneje do poldneva, da ne bo vplival na vaš večerni spanec. Energija je dobrodošla, a zadnje, kar si želite, je manj spanja.

Povečate lahko tudi živila, bogata z vitaminom B, kot so temna listnata zelenjava, ribe, meso, jajca, fižol in grah.


Premakni se


Ko ste utrujeni, je zadnja stvar, ki bi jo verjetno želeli narediti, vadba, toda eden najučinkovitejših načinov za povečanje energije je ohranjanje pretoka krvi s preprostim gibom. Vadba opoldne, tudi sprehod zunaj ali po pisarni, vas bo spodbudila k črpanju krvi in ​​vam pomagala, da se zbudite. Odhod ven na hiter sprehod po kosilu bo pripomogel k prebavi in ​​povečal pretok krvi v telesu, kar vam bo dalo energijo.


Piti vodo


To je vaš dnevni opomnik, da napolnite steklenico vode. Če vašemu telesu primanjkuje tekočine, je ena prvih stvari, ki jo boste občutili, utrujenost. Voda je potrebna za prenos hranilnih snovi v celice telesa in izločanje strupenih. Omejevanje vnosa kofeina ob povečanju vnosa vode vam lahko pomaga tudi pri spopadanju s popoldansko utrujenostjo. Enostaven način za to je, da popijete en velik kozarec vode pred in po vsaki kavi. To bo vašemu telesu pomagalo ostati hidrirano in spodbudilo bolj dosledno raven energije.


Zaščitite oči


Če so vaše oči utrujene, bo to samo povečalo popoldanski padec. Digitalni zasloni so velik del našega življenja (ne glede na to, ali delate za računalnikom ali ne) in modra svetloba, ki jo oddajajo, lahko povzroči utrujenost vida in povzroči slabo počutje vaših oči.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!