Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Od izgorevanja kalorij do lajšanja bolečin v sklepih do krepitve srca so zdravstvene koristi hoje na videz neskončne. Samo 20 minut hoje vsak dan lahko podaljša življenjsko dobo. Hoja ne prinaša le telesnih koristi, ampak lahko tudi izboljša vaše razpoloženje, lajša simptome tesnobe in depresije ter celo izboljša spanec. Ne glede na to, ali ste šele na začetku ali ste vedno hodili, vam bomo predstavili pet načinov, kako povečati svoje dnevne sprehode, da ne boste le uživali na svežem zraku, ampak tudi pridobili čim več koristi za zdravje.


Hoja s koraki


Enakomeren in enakomeren tempo hoje bo povečal vaš srčni utrip in vam pomagal ostati v formi. Toda zamenjava nekaterih od teh korakov s korakom naprej je odličen način za nadaljnje gibanje in maksimalno raztezanje mišic. Začnite s tipičnim širokim korakom naprej in se spuščajte navzdol, dokler stegno ni vzporedno s tlemi, nato pa, ko se začnete premikati pokonci, hodite naprej tako, da stopite z drugo nogo. To gibanje ponovite kolikor želite, nato pa še naprej redno hodite. Vključitev korakov hoje bo pomagala okrepiti mišice nog, pa tudi jedro, boke in gluteus.


Hodite navkreber


Spreminjanje poti lahko spodbudi vaš um, hkrati pa prinese tudi številne druge koristi za zdravje. Hoja po hribih ali celo pot s stopnicami je odličen način za povečanje mišičnega tonusa in porabo dodatnih kalorij. Moč, ki je potrebna za obvladovanje hribov, zahteva, da gluteus in kvadriceps delujejo težje, kar vam pomaga pri izgradnji mišičnega tonusa. Dodatna vzdržljivost poveča vaš srčni utrip za še intenzivnejše kardio vaje, ki vam pomagajo porabiti več maščobe.


hoditi


Hoja nazaj


Hoja nazaj ima nekaj skritih prednosti. Več študij kaže, da lahko povečana koncentracija, potrebna pri hoji v skladu z normo možganov, poveča vaš kratkoročni spomin in izostri vaše razmišljanje. Poleg tega hoja nazaj zahteva drugačno gibanje mišic nog, kar poveča obseg mišic, ki jih tonirate med hojo.


Nosite uteži


Prenašanje dodatne teže med hojo poveča intenzivnost vadbe in posledično količino porabljenih kalorij. Vključite nekaj ponovitev rok ali podaljškov z utežmi, tako da počasi dvigujete roke pred seboj ali ob straneh, dokler vzporedno z rameni ne delujete za toniranje mišic med hojo. Če zahteva preveč usklajevanja, preprosto nosite uteži s seboj in zaprite hojo z nekaj ponovitvami hitrejšega ritma, preden prekinete.


Združite gibe


Ko mešate slog hoje, hitrost in naklon ter povečate količino energije, ki je potrebna za preklapljanje med slogi, vam to omogoča porabo več kalorij in izgradnjo vzdržljivosti. Če dodate nekaj spremenljivk, bodo vaši sprehodi zanimivi. Poskusite vključiti nekaj stranskih korakov, preskakovanje, galopiranje in celo dvigovanje prstov za delo na različnih mišicah. Nato, če je mogoče, prestavite prestave iz blage v hitro. Raziskave kažejo, da izmenično hitenje hitrejše hoje s 30 sekund na eno minuto poveča rezultate kurjenja kalorij in maščob.


Odličen izbor Xplorer tekalnih stez našega partnerja mimovrste.com si lahko ogledate s klikom tukaj!