Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Potrebujete svež zrak? Preživite čas na kavču, se počutite počasni? Zložljivo električno kolo je lahko vaša rešitev problema.


Mnogi ljudje zavržejo svoje avtomobile in jih zamenjajo z električnimi kolesi zaradi njihove vsestranskosti, hitrosti in stroškovne učinkovitosti.


Ker so e-kolesa eden od vzponov in padcev, je trg poln popolnoma novih koles vseh oblik in velikosti, tako da boste lahko našli pravo kolo zase. Strokovnjaki pričakujejo, da bo svetovna prodaja e-koles do leta 2025 dosegla 23,8 milijarde dolarjev, zato je zdaj čas za skok na ta trg.


Zložljiva e-kolesa


Relativno novo na trgu je zložljivo e-kolo, e-kolo, ki ga je mogoče zložiti za lažje shranjevanje in transport.


Zložljiva e-kolesa postajajo vse bolj priljubljena, zlasti v velikih mestih, kjer imajo ljudje omejen prostor za shranjevanje. Ker se je tehnologija baterij izboljšala, se je trg zložljivih e-koles razširil in vključuje različna zložljiva e-kolesa, ki ustrezajo vašim potrebam, ne glede na to, ali gre za poslovno potovanje, gorsko kolesarjenje ali potovanje.


Čeprav je cenovno razmeroma ugoden, je nakup zložljivega e-kolesa še vedno naložba. Na tako naprednem trgu je izbira kolesa lahko neustavljiva, zato smo pripravili ta vodnik, ki vam bo pomagal sprejeti pravo odločitev.


Kakšna je razlika med navadnim kolesom in zložljivim e-kolesom?


Prva stvar, ki jo morate razumeti, je, da to ni vaše otroško kolo. E-kolesa podpirajo motorji na baterije. Način uporabe kolesa in omejitve kolesa bodo v veliki meri odvisni od modela, ki ga izberete.


Ena od glavnih prednosti e-kolesa je učinkovitost plezanja. Če imate kakršne koli fizične omejitve, vam lahko moč motorja e-kolesa pomaga premagati te pomanjkljivosti.


In seveda, če dobite zložljivo e-kolo, ga je veliko lažje prevažati kamor koli ga želite uporabljati. In ga shranite, ko ni v uporabi.


Zložljivi tečaji e-kolesa


Če se odločite, da je zložljivo e-kolo za vas, je naslednji korak, da ugotovite, kateri razred e-kolesa je pravi za vaše potrebe. Na splošno obstajajo tri vrste e-koles, ki označujejo količino podpore, ki jo zagotavljajo, in hitrost, ki jo motor lahko doseže.


Pri e-kolesu razreda 1 motor zahteva, da za pomoč vrtite pedala, in ko dosežete 20 mph, ne bo več nudil pomoči. To je kolo, s katerim začne večina kupcev e-koles. Ima veliko prednost, da boste zagotovo telovadili. V tem razredu je na voljo širok razpon moči, ki se začne pri 250 W. Večja kot je moč, močnejši je motor.


Enake omejitve veljajo za e-kolo razreda 2, vendar vključuje tudi način plina, ki od uporabnika ne zahteva pedaliranja. To daje uporabniku možnost izbire, ali bo izvajal vadbo ali pa sploh ne vadil. Ročica za plin je lahko uporabna tudi pri premikanju iz rdeče luči ali na klancu.


E-kolo razreda 3 je podobno kolesu razreda 1, vendar s ključno razliko, da lahko doseže 28 mph. Ta kolesa so boljša pri plezanju v hribe in zdržijo večje uteži, če s seboj nosite veliko stvari. Zaradi hitrosti pa se v številnih mestih ne morejo voziti po kolesarskih stezah.


Kaj je treba upoštevati pri izbiri zložljivega e-kolesa


Ko se odločite za iskanje zložljivega e-kolesa, morate pred nakupom upoštevati nekaj premislekov.


Najprej upoštevajte primarni namen. Potrebujete kolo, ki vas bo vsak dan peljalo v službo in iz nje, zato se bo večinoma uporabljalo v mestnem prometu? Ali pa potrebujete kolo, ki bo zdržalo težke razmere gorskega kolesarjenja? Morda se pripravljate na kampiranje s kolesom in potrebujete dodatno močno kolo, ki lahko nosi breme.


Sledi vrsta pomoči, ki jo želite od svojega kolesa. Večina zložljivih e-koles zahteva, da uporabniki zavrtijo pedala, preden zagotovijo kakršno koli pomoč, podpora pa je omejena na 20 mph. To so e-kolesa razreda 1.


V tem razredu je širok spekter pomoči. Nekateri zagotavljajo 250 W moči, drugi pa so na voljo s 500 ali 750 W moči. Če ste v precej dobri formi, potrebujete le malo pomoči za pomoč v hribih. 250W se šteje za dovolj.


Na voljo so hitrejša e-kolesa, vendar na mnogih območjih potrebujejo posebno dovoljenje za vožnjo, zato razmislite, ali je to nekaj, kar želite početi.


Zložljiva e-kolesa so lahko odlična naložba. Ne glede na to, ali ste mestni popotnik ali samo želite svojemu življenju dodati malo telesne pripravljenosti in aktivnosti, lahko e-kolo izboljša kakovost vašega življenja.


Preden kupite svoje prvo zložljivo e-kolo, morate raziskati in dobro premisliti o svojih potrebah. Pravo e-kolo za vas je odvisno od vaših individualnih potreb, proračuna in kolesarskih izkušenj.