Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Če imate radi rolanje in želite kuriti maščobe, vas bo zanimalo nekaj: rolanje v povprečju porabi med 570 in 900 kalorij na uro! Dejansko so študije pokazale, da je rolanje bolj aerobno kot kolesarjenje. Če drsite dovolj, da porabite 800 kalorij na dan, lahko v približno treh mesecih izgubite 20 kilogramov. Torej, če imate v omari par drsalk, ki zbirajo prah, je to morda pravi čas, da jih očistite pred prahom.


Varnost je na prvem mestu


Preden začnete, razmislite o nekaj pomembnih nasvetih. Najprej se morate zaščititi. Tudi če mislite, da so ščitniki za kolena in komolce obsežni ali neprivlačni, jih premagajte - ta oprema lahko resnično zmanjša tveganje poškodb. Potrebna je čelada in zaščita za sklepe. Od vseh poškodb pri rolanju je 25 odstotkov zlomov ali zvinov zapestja, pri 13,5 odstotka pa gre za spodnji del noge. Prav tako je dobro, da se nekaj naučite, še posebej, če je minilo že nekaj časa od zadnjega drsanja ali če ste začetnik.


Skrivnosti uspeha


Skrivnost treninga je v dodajanju hitrosti in razdalje. S tema dvema elementoma lahko jahanje ne postane le kardio vadba, ampak tudi trening moči. Za kardio vaje začnite z 1 km in vsak teden povečajte razdaljo za miljo dve, dokler ne dosežete cilja. Za moč poskusite z intervalnim pristopom: v 5-minutnih časovnih blokih drsite tako hitro, kot 30 sekund, nato pa počasneje 4,5 minute. Na začetku si prizadevajte za tri take časovne bloke na vadbo in jih postopoma povečajte na 10. Vsak teden povečujte interval hitrosti, dokler ne drsete hitro 2,5 minute in upočasnite 2,5 minute.



Kot smo rekli, lahko v treh mesecih porabite 20 kilogramov, če vozite dovolj, da porabite 800 kalorij na dan. Seveda se količina, potrebna za dosego tega cilja, razlikuje od osebe do osebe, saj je vse odvisno od telesne teže in hitrosti. V povprečju, če tehtate 120 kilogramov in drsite pri 10 km / h, boste porabili 7,4 kalorije na minuto ali 444 kalorij na uro. Pri isti teži, če drsite s hitrostjo 15 km / h, boste porabili 15,2 kalorije na minuto ali 912 kalorij na uro.


Zmešajte stvari


Končno razmislite o navzkrižnem usposabljanju. Če želite dopolniti vadbo, lahko dodate tek ali kolesarjenje. To naredite s trebušnimi mišicami, da povečate moč v spodnjem delu hrbta in trebušnih mišicah. Za splošno moč nog se osredotočite na gluteus, mišične kite in štirinožce z počepi, udarci.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!