Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Tisti, ki vlagajo v električni skuter, običajno to storijo, ker želijo potovati brez napora ali se premikati hitreje, kot bi se skozi prometni zastoj. Toda če ste pozabili napolniti baterijo, preden ste se odpravili na vožnjo, ali če vam je počila pnevmatika, bo morda prišel trenutek, ko bo vaš e-skiro potreboval pritisk.



Ker električni skiroji niso zasnovani za ročno uporabo, boste ugotovili, da jih ni najlažje potiskati ali voziti brez motorja.



Nekateri glavni razlogi za to vključujejo:



Teža: električni skiro lahko tehta od 12 kg do 55 kg.



Velika kolesa: večina širin pnevmatik je približno 8-11'', kar je široko območje, ki lahko povzroči veliko trenja, ko ni v načinu s pomočjo električnega toka.



Visoka, široka paluba: električni skuterji niso zasnovani za ročne voznike in imajo višje, širše palube kot tradicionalni skuterji.



Električni motor in zaviranje: Kolesa vašega e-skuterja so povezana z motorjem in številni skuterji imajo vgrajene zavorne sisteme, ki se lahko samodejno vključijo, ko je skuter izklopljen. Obe dejstvi pomenita, da obstaja naraven upor in da se električni skuter ne bo prosto kotalil kot skuter.




KDAJ POTISKATI ELEKTRIČNI SKUTER



Nekateri proizvajalci svetujejo, da njihovega električnega skiroja ne vozite kot navadnega skiroja, če želite podaljšati njegovo življenjsko dobo na čim daljšo možno mero. To ne pomeni, da ne morete potiskati ali voziti ročno. Pravzaprav lahko obstajajo primeri, ko ga boste morda morali potisniti, na primer:



• Če se baterija izprazni
• Če imate prazno pnevmatiko
• Če imate elektronsko napako
• Če vaše zavore ne delujejo pravilno
• Če izgubite čelado/zaščitno opremo
• Če se ne počutite dobro/imate nesrečo


Seveda se je nekaterim zgoraj omenjenim stvarem mogoče izogniti. Preverjanje priročnika za določeno znamko skuterja, da ugotovite, kako daleč lahko prevozi, in načrtovanje poti naokoli, ki bo zagotovilo, da ne boste ujeti s prazno baterijo. Toda drugi navedeni razlogi so nepredvidene težave, zaradi katerih vam morda ne bo preostalo drugega, kot da potisnete skiro.