Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Predstavljajte si, da greste ven na tek in se vam zaradi ulične razsvetljave nikoli ne bi morali ustaviti ali upočasniti za manevriranje okoli invalidskega vozička na pločniku. Trail tek se ponaša z impresivnim seznamom koristi za vaše duševno, telesno in morda celo duhovno zdravje.


Znanost kaže, da naše telo ljubi povečano raven kisika in pomanjkanje wi-fija, ki je posledica vadbe na prostem. Bivanje v naravi zmanjša srčni utrip in krvni tlak ter poveča razpoloženje. Študija je tudi zaključila, da je čas, preživet na prostem, privedel do hitrejše hoje z večjimi fiziološkimi napori (kar dokazuje srčni utrip), kar kaže, da ljudje dojemajo vadbo kot manj zahtevno, ko se izvajajo v naravnem okolju.


Prednosti teka po neravnih površinah so pogosto v obliki izboljšanega ravnovesja, večje angažiranosti mišic in manjšega vpliva na sklepe, kar je po mnenju strokovnjakov idealno za tiste, ki se soočajo z bolečinami v kolenu, bolečino v pasu IT ali opornicami, ker mehka površina proge spodbuja preprečevanje tendinitisa - pa tudi povečane okretnosti in bočnega gibanja.



Začetek


Začnite z razmeroma ravno stezo z mehko podlago, da se vaše mišice navadijo na neznani teren. Ko postane lažje, se postopoma premaknete na zahtevnejše terene. Vnaprej raziščite proge na svojem območju ali prosite druge tekače, da vam priporočijo dobro pot za začetnike.


Ob vsem tem je varnost na prvem mestu! V nenadzorovanem okolju se lahko zgodi kar koli, zato se pojavite pripravljeni. Upoštevajte te nasvete za varen in udoben tek na stezi.


Navigacija


Preden greste, načrtujte svojo pot in se naučite prepoznati oznake poti na drevesih. V primeru izgube vedno imejte pri roki kakšno obliko GPS -a.


Signalna naprava


Pomagajte ljudem, da vas najdejo, če naletite na težave. Nosite piščalko!


Superge Trail

.

Pravi čevlji lahko naredijo razliko ne le med tekom, ampak tudi naslednji dan preprečijo bolečine. Poiščite čevlje za tekalne plasti, namenjene zajemanju spolzkih in neravnih površin.


Voda


Nikoli ne hodite na poti brez vodnega vira. Vlagajte v tekalno stezo z majhnimi držali za steklenice ali na daljše vožnje v nahrbtniku. Če tečete na daljavo, razmislite o pakiranju lahkih prigrizkov ali energijskih gelov.


Komunikacija


Polno napolnjen mobilni telefon nosite v plastični vrečki z zadrgo ali vodoodpornim ohišjem. Vedno obvestite nekoga drugega, kam greste in kdaj lahko pričakujete, da vas bodo slišali.


Zavračanje hrošča


Izpostavljeno kožo pokrijte s kakovostnim pršilom ali losjonom za žuželke (olje sivke je znano tudi kot naravni repelent).




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!