Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Vključitev vadbe, ki poveča vaš srčni utrip v vašo vadbo, je pomembna za podporo telesu in umu. Kardio vaje imajo od povečanja zmogljivosti srca in ožilja do učinkovitejšega dihalnega sistema in vsestranskega boljšega delovanja telesa velike koristi.


Težava je v tem, da je "kardio" precej nejasen izraz, sestavljen iz številnih različnih vrst treningov. Dobra novica je, da ne glede na vaš odnos do kardio vadbe verjetno obstaja slog vadbe, ki vam ustreza. Da boste lažje našli tisto, kar vam je všeč, je vredno razdeliti vaš trening na tri ključne vrste kardio vadbe.


KAJ JE KARDIO ZA VZDRŽLJIVOST?  (ENDURANCE CARDIO)


Vzdržljivost je dolga, počasna oblika kardio vadbe. Beseda "počasen" je tukaj relativna - lahko sega od hoje do 5 km teka s hitrostjo, ki vam ustreza. Običajno je vzdržljivost osredotočena na ohranjanje enega tempa vsaj pol ure, na nekaj takega, kot je kolo, steper ali tekalna steza.


Temu se pogosto reče stacionarni kardio in ima manjši učinek kot druge vrste kardio vaj, ker bi morali delati pri približno 70-75% največjega srčnega utripa in ga ves čas vzdrževati.



PREDNOSTI


Daljše trajanje te vrste kardio vadbe omogoča, da se maščobne kisline premikajo v najmanjše kapilarne plasti, kar spodbuja mišice in oksigenacijo. V bistvu to pomeni, da povečate način premikanja kisika v srcu in pljučih ter izboljšate svojo telesno pripravljenost. Ta vrsta kardio treninga je odlična za tiste, ki želijo zgraditi aerobne zmogljivosti, saj se osredotoča na razvoj mišičnih vlaken tipa 1 in vitko rast mišic.


KAJ JE CIRCULAR CARDI TRENING? (CARDIO CIRCUIT TRAINING)


Mešajte visoko intenzivnost z nizko intenzivnostjo v krogih približno 30 minut. Vaš srčni utrip v fazi visoke intenzivnosti bi moral biti približno 75% vašega največjega, v predelih z nižjo intenzivnostjo pa približno 45%.

Obstaja težnja po uporabi krepilnih vaj in kardio vadb, osredotočenih na doseganje polnega učinka. Krožno usposabljanje je zelo raznoliko in lahko vključuje odpor z uporabo kettlebellov, bojnih vrvi, telesnih uteži in celo palic in tekalnih stez. Imate možnost uporabe različnih časovnih razmerij, na primer 60 sekund dela, čemur sledi odmor 90 sekund ali 30 sekund dela, nato pa odmor 60 sekund.


PREDNOSTI


Pri tej vrsti treninga povečate vnos kisika, da izboljšate svojo telesno pripravljenost. Aktivirate pa tudi mišična vlakna in zgradite določeno moč. Te vadbe so odlične, če želite zgraditi mišice, hitrost in mobilnost, saj delujejo v različnih disciplinah usposabljanja.


KAJ JE KARDIO VISOKE INTENZITETE? (HIIT CARDIO)


Običajno se imenuje HIIT. Ta vrsta kratkega vadbenega treninga bo izboljšala vašo eksplozivno moč vadbe. Vključuje ves napor z obdobji popolnega počitka med serijami, delo z eksplozivno hitrostjo, največji napor in angažiranje mišične mase.


 Vadbe naj trajajo največ 15 minut in delajo največ dvakrat na teden, saj so lahko stresne za telo. Za popoln učinek morate trenirati pri 90% maksimalnega srčnega utripa, vendar je to zelo prilagodljivo. To so lahko na primer šprint, plavanje, kolesarjenje, veslanje, boks, preskakovanje ali vaje z utežmi. Primer bi bil čim več skokov v počepu v 60 sekundah z odmorom 60 sekund. Ključ do HIIT je, da med delovnimi obdobji delate maksimalno s hitrostjo, ki je ne bi mogli dolgo zdržati.


PREDNOSTI


Odličen je za podporo mišične mase, izboljšanje kondicije, izgradnjo močnejšega srca. Če imate poškodbo ali okrevate po bolezni ali operaciji, to ni kardio trening za vas.




Xplorer vam ponuja tekaško stezo Xplorer New York. Ta cenovno ugoden in lahek stroj lahko enostavno zložite in shranite pod posteljo ter ga je zelo enostavno premikati. Enostavna in varna vadba vam bo dala užitek pri teku in vrhunski vadbi doma ali v pisarni. Tekalna steza Xplorer New York ima aplikacijo EQiSports, s katero lahko spremljate svoj napredek, in zvočnik Bluetooth. Računalnik LCD pred sledilno vrstico spremlja: hitrost, porabo kalorij, razdaljo, čas.


Lahko ga naročite takoj pri našem partnerju mimovrste.com s klikom TUKAJ!