Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Preveč alkohola lahko sabotira rast mišic. Če ste tip osebe, ki uživa v vadbi in nato popijete nekaj pijač, da se sprostite, ko končate, boste morda želeli pozorno prebrati ta članek, saj boste kmalu ugotovili, zakaj morda ne boste dosegli želenih rezultatov.


Ali ste vedeli, da je alkohol eden največjih zbiralcev maščob? Redno uživanje alkohola ubije dobre bakterije v našem črevesju, ki se uporabljajo za razgradnjo hrane.


Ko pijete, se prebava precej ustavi. To povzroča stalen pritisk v želodcu, napenjanje, vrtoglavico in občutek sitosti, tudi če so obroki majhni. Hrana, ki smo jo jedli v prejšnjih obrokih, je še vedno tam, zagozdena v želodcu, se ne premika, ni pokvarjena. In od tam je še slabše.


Vpliv na jetra


Glavni organ, ki vpliva tudi na alkohol, so jetra. Ali ste vedeli, da jetra opravljajo več kot 400 funkcij? Več teh glavnih funkcij je predelava maščob in beljakovin iz prebavljene hrane ter izgorevanje maščob. Druga pomembna funkcija, ki jo opravljajo jetra, je shranjevanje glikogena, kemikalije, narejene iz sladkorja. Med prebavo jetra razgradijo sladkor v glukozo, ki se nato sprosti v krvni obtok in se nato dostavi našim mišicam za energijo. Vaša jetra so zelo pomembna ... zato naj bodo čista!


Zakasnjeno okrevanje


Alkohol zmanjša sposobnost telesa za okrevanje. Običajno telo samodejno sprosti bele krvne celice na mestu poškodbe, da vam pomaga pri zdravljenju. Toda pri uživanju alkohola raziskave kažejo, da se naravna, nehotena sposobnost telesa, da beli krvničk pove, da so potrebne na mestu poškodbe, drastično zmanjša, izgradnja in popravilo mišic pa se znatno upočasni.



Vsakič, ko vadite, razgradite mišično tkivo v upanju, da ga boste hitro obnovili. Alkohol ovira ta razvoj. Morda se vam bo izšlo, ko ste mladi, a sčasoma vas bo dohitelo desetkrat!


Dehidracija


Zadnja pomembna točka, ki jo je treba tukaj obravnavati, je dehidracija.


Uživanje alkohola vas dehidrira. To je pomembno, ker dehidracija vpliva na vse v vašem telesu; od vašega razpoloženja do sposobnosti vašega uma za obdelavo informacij in spominov. Poleg tega so raziskave pokazale, da dehidracija trenutno poškoduje vaše možgane, jih celo zmanjša. 


Če ne zaužijete dovolj tekočine, ne prenašajte vodotopnih vitaminov in mineralov skozi svoj sistem. Huda dehidracija vam jemlje tudi motivacijo, energijo in vzdržljivost.


Ohranite zdrava jetra in prebavni sistem in vaše telo bo delovalo optimalno. Ko prenehate piti, se vse počuti in izgleda bolje, vaše telo pa se hitreje in lažje odzove na vse vaše treninge in vaje. Seveda je izbira, kaj narediti s svojim telesom, vedno vaša.




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!