Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Priporočamo, da to tehniko dihanja izvajate dvakrat na dan. Če je drugič tik pred spanjem, vam bo to pomagalo, da se boste počutili bolj sproščeno in zaspali.


Iskanje lajšanja bolečin v hrbtu po jemanju protibolečinskih ali protivnetnih zdravil je precej pogosto. V teh primerih so zelo učinkovite tudi fizioterapevtske masaže. Vendar pa lahko dihalna tehnika naredi enako?


Vemo, da ima joga izjemen terapevtski učinek za vse tiste, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu. Telesne vaje v obliki nekaterih vrst raztezanja in uporaba dihanja vedno ublažijo bolečino in omogočijo malo boljšo gibljivost.


Ali lahko dihanje lajša bolečine v hrbtu?


Preden vam pokažemo, kako deluje ta dihalna tehnika, se želimo nekoliko poglobiti v to, ali je lahko učinkovita ali ne, ob upoštevanju mnenja strokovnjakov:


V človeškem telesu obstaja par mišic, imenovanih transversus abdominis ali prečna trebušna mišica ali, bolj preprosto, prečna trebušna mišica, ki je namenjena zagotavljanju stabilnosti v predelu med hrbtom, trebuhom in medenico. Ta mišica je kot nekakšen pas, ki nas obdaja od popka do hrbtenice. Njegova vloga je zagotoviti nam stabilnost v drži in zaščititi naš hrbet.


Ta mišica je najgloblja trebušna mišica in obdaja maternico, zato se vsakič, ko dihamo, zategne in potisne notranje organe nazaj, vleče zunanje trebušne mišice in tako fiksira križ in medenico, kar je zelo pomembno pri bolečinah v ledvenem delu hrbta. . Pri izdihu sodeluje tudi prečna trebušna mišica. Zmerne vaje in dihalne tehnike so učinkovite pri lajšanju bolečin v hrbtu, vendar je dobro poznati več naravnih alternativ za lajšanje nelagodja.


Ko izvajamo počasen tip dihanja, vadimo gibanje in upor te osrednje trebušne mišice, ki gre od popka do hrbtenice, in tako bomo lahko lajšali bolečine v hrbtu. Skrivnost je v tem, da znamo izdihniti, torej izdihniti, ko se ta mišica premika. Izdihniti moramo čim več zraka, skoraj ves, dokler ne začutimo krčenja. Krčenje te mišice je zelo učinkovito pri zaščiti ledvenega dela.


4-7-8 tehnik za lajšanje bolečin v hrbtu


Ta vaja bo imela boljši učinek, bolj pogosto jo bomo izvajali. Se pravi, prvi dan vas bo sprostil, drugi dan se boste počutili spočiti in lahkotnejši, tretji dan pa boste občutno zmanjšali bolečine v hrbtu. To bi morali početi vsak dan. Ne bo vam vzelo več kot 5 minut. Te vaje nikoli ne ponavljajte več kot dvakrat na dan. Zelo dobro je, da to vajo opravite drugič pred spanjem. To vam bo pomagalo, da se počutite bolj sproščeno in zaspite globlje.


• Nosite udobna oblačila, ki vas ne omejujejo.

• Sedite na mesto s trdno podlago, kjer lahko udobno položite hrbet.

• Zaprite usta in 4 sekunde globoko vdihnite skozi nos

• Zadržite dih 7 sekund

• Zdaj bi morali ta zrak izdihniti iz pljuč 8 sekund. To je najpomembnejši del, kjer razgibamo prečno trebušno mišico in nam bo pomagalo pri lajšanju bolečin v hrbtu.

• To ponovite 4-krat (dve seji na dan).




Xplorer vam ponuja sobno kolo Xiaomi, ki vam omogoča uživanje v nežni vadbi ali vadbi v stilu vrtenja iz udobja svojega doma. Kolo Xiaomi Yesoul S3 je popoln dodatek domači telovadnici in lahko uporabnikom zagotovi praktično kardio vadbo. To sobno kolo je primerno za uporabo v zaprtih prostorih in ima jermenski pogon, magnetni sistem in pametno tehnologijo. Če vas zanima kolesarjenje doma, ne iščite več!


Kliknite za več podrobnosti TUKAJ!