Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ponudite svojem otroku novo in nepozabno izkušnjo igranja. Današnje mobilne igre v glavnem delujejo na istem principu, smartphoe v roke in igraj. Sedaj obstaja nova vrsta iger, tako imenovane AR igre. AR igre, poleg tega, da so zabavne, se je potrebno za igranje tudi gibati po prostoru ter imeti napravico, Xplorer AR konzolo.



Najprej pojasnimo, kaj so AR igre. AR (augmentiranna realnost) igre uporabljajo vaše resnično okolje (tisto, kar vidi kamera telefona se prikazuje na ekranu) v katerem so dodani računalniški liki in grafika.


kot smo omenili, je za igranje potrebna Xplorer AR konzola, kar je pravzaprav kontroler v obliki izstreljevalca, ki s pomočjo smartphona (povezuje se z Bluettothom) in služi kot joystick in nosilec. Smartphone je postavljen kot ciljnik in kakor se pomikate po prostoru, tako se okolica igre giblje z vami. Z vsako Xplorer AR konzolo prihaja tudi brezplačna aplikacija z okoli 30. igrami. Vsaka igra ima različne nivoje in različno zgodbo. Nekatere uporabljajo vaše okolje druge pa imajo virtualno okolje.


Za razliko od klasičnega statičnega igranja, izkušnja igranja v prostoru predvsem spodbuja domišljijo in prostorsko predstavo vašega otroka, koordinacijo in fine motorike.