Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Xplorer AR konzole – vse kar morate vedeti

09. april 2018 10.48.44 CEST

V tem blogu boste izvedeli vse bistvene informacije o Xplorer AR konzoli.



AR konzole so že nekaj časa dostopne na našem tržišču, vendar ker gre za svetovno noviteto verjetno še ne veste vsega o tem.


Xplorer AR konzola je krmilnik v obliki sprožilca/pištole, ki komunicira preko Bluetootha z vašim pametnim telefonom in je namenjen za neposredno igranje AR in VR iger. Velika prednost tega izdelka je, ker hkrati služi kot nosilec pametnega telefona, pametni telefon pa je hkrati zaslon oz. tarča, odvisno od vrste igre (nosilec pametnega telefona je zelo čvrst, saj smo ga preizkusili z močnim mahanjem, pa se pametni telefon ni niti premaknil).


Z AR konzolo je tudi aplikacija z vsemi potrebnimi driverji in mnogimi zabavnimi igrami, kot so različne variante FPS-a (streljanje iz roke z orožjem, uporabo različnih nabojev, projektilov, kot so laserske mreže, ognjemeti,…). Igre lahko igrate na dva načina: v virtualni resničnosti (grafika igre) in v razširjeni realnosti (z uporabo kamere telefona, kjer je na ekranu vaše trenutno okolje, dodani pa so liki iz igre).


Igranje je zelo enostavno in zabavno. Za razliko od ustaljenih iger v igrah ustvarjenih za Xplorer AR konzole, se delovanje odvija v vseh 360 stopinjah okoli vas, torej vi kot igralec se obračate v vse smeri okoli vaše osi, da bi onesposobili nasprotnika, s sprožilcem pa izstreljujete projektile.



V ponudbi imamo trenutno dve vrsti AR konzol:


Osnovne:

Crossfire in Xcalibur - 360* rotacije z sprožilcem. Igre za te konzole so manj grafično zahtevne in delujejo tudi na starejših pametnih telefonih, ki imajo slabše zmogljivosti: najmanj 1 GB RAM, 1.5 GHz CPU, 500 MB prostega prostora


Napredne:

Proron in Blaster - 360* rotacije s sprožilcem in gibanjem v prostoru (joystick gobica) in uporabo taktičnh tipkt za izbiro streliva/projektilov in tipka za zoom (scope/optika). Igre za te konzole so občutno naprednejše in je zato potrebna večja zmogljivost telefonov 2 GB RAM, 2 GHz CPU in 1 GB prostega prostora.


Avtor: Martin Matešić