Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

5 zanimivih dejstev o AR konzolah

16. november 2018 09.00.10 CET

AR konzole so novi način zabave v otroškem svetu pa tudi nas odraslih. Množica aplikacij, ki se dnevno posodabljajo in razvijajo, veliko več gibanja in razvijanja motoričnih sposobnosti razlogi so za prepuščanje AR avanturam. Ravno smo našli nekaj dejstev o njih.


1. čeprav je AR otroke obnorel v zadnjih nekaj letih, zgodovina seže do leta 1968.


Torej, govorimo o 50 letni zgodovini razvoja AR konzol in aplikacij.


2. Termin „augmented reality“ nastal je 1990.


Nastal pa je takrat, ko je raziskovalec Tom Caudell opisal združitev virtualnih in grafičnih rešitev s fizičnimi konzolami.


3. Augmented reality ni zabava samo za otroke, ampak se uporablja tudi v različni industriji.


Čeprav mnogi AR povezujejo samo z otroško zabavo je dejstvo, da se augmented reality uporablja tudi v športu in turizmu ter številnih drugih industrijah. V športu na primer uporaba AR tehnologije omogoča lažje učenje veščin. NFL prav tako uporablja AR tehnologijo za prikaz športnega terena. V turizmu se lahko AR uporablja za boljši in natančnejši prikaz namestitev, ki se rezervira. Nekatere AR aplikacije so razvite do te mere, da je možno pred rezervacijo leta „doživeti“ let z letalom. Ne, to ne pomeni, da bo AR predvidel turbulence, lahko pa vidiš koliko boš imel prostora za noge in kakšne sisteme zabave nudi letalska družba na tem letu.


4. AR se uporablja v vesolju.


Da, dobro vidiš. Astronavt Scott Kelly je prebil v vesolju leto dni, kjer je uporabljal AR tehnologijo.


5. Neprekinjena rast AR startupa in aplikacij


Glede na podatke iz prejšnjega leta, v svetu obstaja kar 1.261 AR start-up na to temo. Samo zamisli se, koliko je to dodatnih aplikacij, konzol in vsega drugega zanimivega, ki prihaja iz sveta AR.