Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Kako voziti električni skiro?

26. november 2018 12.53.22 CET

Lahko, da je slišati kot banalno vprašanje, zaradi velikega števila vprašanj o uporabi električnih skirojev, pa bomo to še enkrat razjasnili. In ne skrbi, to ni nikakršna kvantna fizika, pravzaprav ne more biti enostavneje.

Vse kar za začetek potrebuje pri vožnji z električnim skirojem je poznavanje osnovnih delov e-skiroja: ročka za plin, LED računalnik, krmilna opora z ročkama in stojišče. Prvi korak je prižgani LED računalnik in nastaviti hitrost e-skiroja. Če si začetnik priporočamo, da ostne v prvi hitrosti, sčasoma pa boš lahko začel s pospeševanjem, ko občutiš kako e-skiro diha (ja, ja Xplorerji tudi dihajo). Drugi korak je postaviti nogo na stojišče z drugo pa se odrineš od tal in poženeš e-skiro. Ko se e-skiro začne premikati, priključi še drugo nogo na stojišče in z ročko za plin počasi pospeši. Če ročko za plin spustiš, bo e-skiro upočasnil za hitro zaustavljanje pa uporabi zavore.


Priporočila za vožnjo e-skiroja:


1. Pri zavijanju zmanjšaj hitrost in se rahlo nagni v smeri zavijanja.

2. Izogibaj se vožnji po dežju in drugim vremenskim neugodnostim.

3. Izogibaj se večji hitrosti po neravni podlagi.

4. Ne pospešuj, ko voziš navzdol.

5. Na ročke krmila ne obešaj stvari.

6. Med vožnjo ne stoj samo na eni nogi.