Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Električni skiro - vzdrževanje baterije

18. februar 2019 09.14.15 CET

Električni skiroji podjetja Xplorer so opremljeni z litij-ionskimi baterijami Samsung, ki lahko služijo dovolj dolgo, če jih le pravilno vzdržujete. Povprečna življenjska doba takšnih baterij je 500-1000 ciklov (en cikel vključuje popolnoma polnjenje in praznjenje baterije). Po 500-1000 polnjenju baterija izgubi približno 30% zmogljivosti, potem pa jo je treba zamenjati. Kako dolgo bo baterija trajala za vaš električni skiro? Odvisno je samo od vas. Spodaj lahko najdete nekaj nasvetov o vzdrževanju baterije.


1. Litijevih baterij ne smete polniti do 100% po vsaki vožnji, kot je bilo pri baterijah s kislino.

2. Napolnite akumulator na 100% samo, če ga nameravate uporabiti v naslednjih 24-28 urah, kar je daljše od tega, lahko sčasoma poškoduje baterijo.

3. Baterije ne prekomerno izpraznite (pod 10-15%). Če je napetost baterije prenizka, bo trajno izgubila majhen del svoje zmogljivosti, ki neposredno vpliva na delovanje baterije.

4. Če želite podaljšati življenjsko dobo baterije, jo polnite 80-90%.

5. Baterije ne izpostavljajte ekstremnim temperaturam (pod -5 ° C in nad 50 ° C).

6. Če nameravate svoj e-skiro shraniti za daljše časovno obdobje, napolnite baterijo med 60-80% in vsak mesec preverite nivo baterije ter polnite, če je to potrebno, da preprečite prekomerno praznjenje in poškodbe.