Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Kakšen namen ima električno kolo?

27. april 2018 09.45.25 CEST

Mnogi se sprašujejo le čemu služi električno kolo, nekateri pa se škodoželjno posmehujejo.



Električno kolo je kolo z motorjem na električen pogon in se deli na dve vrsti: samo pedalec (pomoč pri pedaliranju) in na pedalec + ročka za pospeševanje. .Razlika je v tem, da lahko kolo z ročko za pospeševanje vozimo brez pedaliranja, kot motor.


Električna kolesa so ustvarjena, da bi kolesarju bilo v pomoč pri premagovanju vzponov in da lahko prepelje iz točke Ado B brez večjega napora.

Zamislite si dve osebi, ki se s kolesom vozita v službo, da se izogneta gneči in da prej prideta do cilja. Eden od njiju ima električno kolo. Drugi z navadnim kolesom se poleti do službe oznoji in mora s sabo nositi rezervno obleko med tem, ko ta z električnim kolesom v službo prihaja ves svež in polen energije. No to je le en primer. Električno kolo se vse pogosteje uporablja kot prevozno sredstvo namesto avtomobila, saj večina ljudi živi v krogu 10 km od svojega delovnega mesta, za kar pa se ne izplača voziti z avtomobilom.



Za vas, ki uporabljate avtomobil, kot glavno prevozno sredstvo, obstajajo tako imenovani car-e-kolesa, oziroma zložljiva e-kolesa, primerna za v prtljažnik vašega avtomobila, saj zložena zavzamejo zelo malo prostora. Recimo da ste v službi in imate dogovorjeno kavo ali sestanek nekaj kilometrov proč v centru mesta. Sredi delovnega dne je težko najti parkirni prostor v centru, čas pa je dragocen. Iz prtljažnika vzamete e-kolo, ga v nekaj sekundah sestavite in že odhitite na kavo, sestanek.

Zamislite si, da ste na morju. Namesto, da plačujete parkirnino in se prebijate skozi prometno gnečo, se lahko z e-kolesom zapeljete do apartmaja, trgovine, plaže, restavracije in vse poti opravite z lahkoto, hitro in brez stresa.


Če vas e-kolo zamika, preglejte našo ponudbo.


Autor: Martin Matešić