Z uporabo piškotkov xplorerlife.si zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem pregleda internetne strani xplorerlife se strinjate z uporabo piškotkov. Za nadaljnji pregleda in uporabo internetne strani xplorerlife kliknite na gumb "Razumem"
Razumem

Ko med vadbo poslušate svojo priljubljeno glasbo, poizkušajte teči po ritmu. Odvisno od vrste glasbe, ki jo poslušate, hitrost ritma se bo spremenil ob refrenu, prilagodite hitrost teka ritmu in si naredite dinamično vadbo. Izberite glasbo, katere ritem boste lahko spremljali.


Če ob teku gledate televizijo, lahko časovno uskladite čas serije ali oddaje z trajanjem vadbe. Naprimer, polurna humoristična serija povprečno traja 22 minut in 8 minut reklamnih sporočil. V času reklam lahko povečate hitrost teka. Če želite še večjo dinamiko vadbe, spremenit hitrost teka vsakokrat, ko se publika zasmeji. Za katerokoli vrsto programa, ki ga gledate, si lahko priredite svoja pravila in tako naredite vadbo še bolj zabavno. Najpomembnejše je, da si zastavite realne cilje ter se teh potem tudi držite.


Za vaš mobilni telefon obstajajo aplikacije, ki vas bodo zabavale in hkrati motivirale, da tečete na svoji tekalni stezi čim več. V aplikaciji Zombies, Run boste poskušali ubežati hordi zombijev, ko boste preko slušalk vse glasneje slišali njihovo stokanje in približevanje. Aplikacija Ghost Race vas napelje, da tekmujete sami s sabo v realnem času s posnetkom vašega teka. Obstajajo še mnoge kreativne aplikacije, ki vam bodo pomagale, da vam bo času teka na tekalni stezi hitro in zabavno minil.


Na tekalni stezi lahko počnete še mnogo več kot le hodite in tečete. Za navdih poglejte vaje spodaj.


Skoki iz počepa



Poskakovanje z dviganjem kolen



Stransko poskakovanje



V plank poziciji hoja z rokami po stezi



Za dodatno porabo kalorij in krepitev mišic lahko v svoje vaje vključite tudi uteži za gležnje ali zapestja ter neoprenske ročne uteži.



Hoja z izpadnim korakom in utežmi




Slika 6